Dal Maso Recioto_riva-dei-perari

In Veneto wordt sinds mensenheugenis wijn gemaakt. Vooral de vruchtbare vulkanische en kalkrijke bodems langs de voet van de Alpen golden al vroeg als herkomstgebied van kwalitatief interessante wijnen. In de omliggende vlakte werden eenvoudige wijnen gemaakt voor de plaatselijke consumptie. Tegenwoordig is Veneto, als omvangrijkste wijnregio na Sicilië en Apulië, goed voor de grootste hoeveelheid DOP-wijnen van Italië. Een van de bekendste is Valpolicella, met zijn beroemde Ripasso en Amarone, gemaakt van deels ingedroogde druiven. Uit Soave komen mooie witte wijnen van hoofdzakelijk garganega druif.

Een tamelijk onbekende parel is de DO Gambellara!

Deze bijzondere DO kent een bijzondere druif, t.w. de garganega! De druiven groeien in wijngaarden met optimale zonexpositie de heuvels van Gambellara. De wijnstokken zijn 30-35 jaar oud. Gambellara bestaat uit hele oude zeebodem met een vulkanische klei-basalt compositie.

Dal Maso is een oud familiebedrijf in de heuvels van Berici. De 4e generatie (broer en zus) leiden het bedrijf en zijn gepassioneerde voorvechters van de authentieke druivenrassen tai rosso, garganega en durella. Tijdens de oogst worden de gezondste garganega-trossen geselecteerd. Ze worden in kleine kratten geplaatst in speciale ruimtes genaamd "fruttai", waarvan het belangrijkste kenmerk is dat ze droog en goed geventileerd zijn. De trossen blijven ongeveer 6 maanden op de tweede verdieping van de Dal Maso-wijnmakerij en verliezen ongeveer 50% van hun gewicht. De Recioto wordt alleen geproduceerd in de beste jaargangen wanneer natuurlijke droging en gisting een kwaliteitsniveau kunnen garanderen volgens de hoogste normen die de geschiedenis en traditie van dit product opleggen.

Heldere goudgele kleur. Intense geur, zoete sensaties van exotisch fruit, honing en meidoorn. Harmonische, uitgebalanceerde smaak, warm en langdurig. Perfect bij zoete bereidingen in het algemeen, bij belegen, zachte of gekruide kaas.Past goed bij foie gras. Meditatie wijn.

Dal Maso Riva dei Perari Recioto di Gambellara

€ 35,00

Specificaties

Stijl Zoet, Rijp, Fruitrijk
Aroma's Bloemig, Honing, Vanille
Regio Veneto, Italie
Druif garganega
Oogstjaar 2021

Dal Maso Riva dei Perari Recioto di Gambellara als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel +31 (0)765 21 81 25

Gerelateerde producten

Menu