Dissegna CF

In het uiterste noordoosten van Italië ligt Friuli-Venezia Giulia. De regio grenst aan Oostenrijk en Slovenië en vormt van oudsher een brug tussen de Romaanse en Slavische wereld. Het landschap bestaat voornamelijk uit bergen, dennenbossen en groene weides. Het zuidelijke kustgebied is iets vlakker en warmer dan het noorden. De Julische Alpen beschermen dit gebied tegen koude lucht uit het noorden en het oosten. De nabijheid van de Adriatische zee zorgt juist weer voor matiging van de temperatuur.

De wijnen staan bekend om hun breedte, complexiteit en elegantie. Dat de regio in de jaren tachtig koploper was van de witte wijnrevolutie in Italië, is zeker niet toevallig. Hier maakten ze voor het eerst wijn met moderne technieken, vergisting op lage temperatuur. Zo blijven de primaire, fruitige aroma’s van de druiven goed bewaard. Chardonnay, pinot grigio, sauvignon blanc en tai zijn de belangrijkste druivensoorten die worden verbouwd. Vooral de noordelijk gelegen DOC Collio staat in hoog aanzien wat betreft zijn witte wijnen. Hoewel wit de boventoon voert, komen er uit de regio ook goede rode wijnen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van druivensoorten als cabernet sauvignon, cabernet franc en merlot.

Tussen Veneto en Friuli in Noord-Italië ligt het wijnhuis Dissegna, gestart door Antonio Dissegna in 1925. Kleinzoon Francesco treedt met hernieuwd enthousiasme in de voetsporen van zijn vader en grootvader. Francesco is een biologisch werkende wijnboer. Dit kleine familiebedrijf maakt wijnen met veel expressie en uitstekend om alledaags te drinken. Duurzaamheid staat hoog in het vaandel bij deze familie en vanuit deze gedachte worden de druiven biologisch geteeld.

Deze Cabernet Franc is zeer herkenbaar met het potloopslijpsel in de neus samen met wat friskruidige en paprikatonen. Uitstekend geschikt om nog een paar jaar in de kelder te blijven liggen, waardoor hij nog eleganter en harmonieuzer wordt.

Dissegna Cabernet Franc

€ 10,75

Specificaties

Stijl Fruitrijk, Sappig, Rond
Aroma's Blauwe bes, Kers, Tabak
Regio Veneto, Italie
Druif cabernet franc
Agricultuur biologisch
Oogstjaar 2022

Dissegna Cabernet Franc als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel +31 (0)765 21 81 25

Gerelateerde producten

Hess The Lion

USA, Napa Valley cabernet sauvignon, malbec +
€ 277,00
Menu