Diables Bonbon Rose

Domaine des Diables is eigendom van Guillaume & Virginie Philip - welbekend van MIP. Dit 30 hectare tellende wijndomein ligt aan de voet van de berg Sainte Victoire in de Provençaalse gemeente Puyloubier. De bodem rond het domein bestaat uit klei, leem en zand, een ideale samenstelling voor de productie van verfijnde, evenwichtige wijnen. Viginie en Guillaume hebben de wijngaarden vanaf het begin duurzaam bewerkt. De percelen staan permanent onder invloed van twaalf verschillende winden - waaronder de Mistral. Deze winden, in combinatie met het warme, droge klimaat, voorkomen de ontwikkeling van nagenoeg alle schimmelziekten en het gebruik van bestrijdingsmiddelen is dus nauwelijks nodig. De natuurvriendelijke aanpak en het gebruik van de modernste vinificatietechnieken levert heerlijk zuivere wijnen op. Met name hun rosé's zijn ongekend populair.

De BonBon is een blend van cinsault (50%), syrah (30%), grenache (20%). Na een korte schilinweking worden de druiven geperst en vergist het sap in gekoelde RVS-tanks. De wijn rijpt zes maanden op de gistcellen.

Bleekroze kleur met een fijn palet van sappige perzik, rood fruit en lichte mineraliteit. Verleidelijk met een zijdezachte afdronk. Ideaal bij de Provençaalse keuken: salade niçoise, bouillabaisse of pasta pesto.

Domaine des Diables Bonbon Rose

€ 21,50

Specificaties

Stijl Aromatisch, Elegant, Fruitrijk
Aroma's Aardbei, Framboos
Regio Provence, Frankrijk
Druif cinsault, grenache +
Agricultuur biologisch
Oogstjaar 2023

Domaine des Diables Bonbon Rose als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel +31 (0)765 21 81 25

Gerelateerde producten

Menu