Madeloc Banyuls

Het resultaat is een krachtige, volzoete rode wijn met een rijke neus van kruiden, pruimen en rozijnen. Heerlijke begeleider van blauwschimmelkaas, paté’s of chocolade desserts.

Het Banyulsgebied ligt vrijwel tegen de Spaanse grens, direct aan de Middellandse Zee. De wijngaarden liggen hier op steile hellingen en worden aangeplant op terrassen. Hierdoor is mechanisatie niet mogelijk en moet al het werk in de wijngaard met de hand worden uitgevoerd. Tijdens de gisting wordt wijnalcohol toegevoegd waardoor de gisting stopt. Het nog aanwezige suiker in de druif is bepalend voor de zoetheid van de wijn. Hierna volgt een rijping deels in nieuwe eikenhouten fusten, deels in halflege fusten buiten en deels in grote houten voeders. Deze combinatie van verschillende rijpingsmethoden maakt banyuls volstrekt uniek.

Pierre Gaillard is een fenomeen. Toen hij 12 jaar oud was hij werd betrapt bij het ploegen van een nabijgelegen perceel met een paard. Hij studeerde wijnbouw en oenologie in Beaune, en behaalde een afgestudeerd diploma in wijnmaken in Montpellier. In 1981 kocht hij zijn eerste wijngaard in Malleval en vandaag de dag bezit hij 77 ha. verdeelt over 3 domaines, t.w. Domaine Madeloc in Banyuls, Domaine Cottebrune in Faugères en de wijngaarden in Malleval.

Op Domaine Madeloc liggen de wijngaarden pal aan de Middellandse Zee. De bodem bestaat hier voornamelijk uit schist. De grenache noir is dicht op elkaar geplant, waardoor de stokken dieper wortelen en de opbrengst per wijnstok significant naar beneden gaat. Voor deze Banyuls wordt slechts 17 hl/ha geoogst. De druiven worden met de hand geoogst en gevinifieerd in betonnen cuves. Als de suikers zijn vergist tot 100 gr/l wordt pure wijnalcohol toegevoegd om de natuurlijke suikers te behouden. Daarna krijgt de jonge Banyuls 14 maanden rijping in grote foeders.

Domaine Madeloc Cirera Banyuls

€ 25,95

Specificaties

Stijl Aromatisch, Rijk, Zoet
Aroma's Blauwe bes, Pruim, Specerijen
Regio Roussillon, Frankrijk
Druif grenache noir
Agricultuur lutte raisonee
Oogstjaar 2017

Domaine Madeloc Cirera Banyuls als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel +31 (0)765 21 81 25

Gerelateerde producten

Menu