Pierre Richard Vin de Paille

Op 16 juni 1919 kocht Xavier Richard, toen een uitbater in Vernois, het wijnhuis van de familie BON. In die tijd werd polycultuur beoefend om te zorgen voor een constanter inkomen in de jaren dat de druivenoogst door voorjaarsvorst of hagel vernietugd werd. Aan het einde van de Tweede Wereldoorlog nam een ​​van de Jean-zonen het landgoed over, verliet de polycultuur en plantte alleen nog wijnstokken. Dit is de tijd van herbeplanting met edele druivensoorten om de Appellations d'Origine Contrôlée te verkrijgen. In 1976 nam zijn zoon Pierre Richard het landgoed over en bouwde verder aan de kwaliteit van de wijnen. Na een studie wijnbouw en oenologie in Beaune en daarna een carrière in verschillende wijngaarden in Frankrijk (Saint-Emilion en Côtes de Provence), keerde Vincent Richard in 2009 terug naar het familiebedrijf om de activiteit voort te zetten. Hij werkt samen met zijn vrouw Emmanuelle. In 2018 hebben ze, trouw aan hun overtuiging, de keuze gemaakt om over te stappen op biologische landbouw onder controle van ECOCERT.

Het domeinbeslaat 12 hectare beplant met klassieke Jura-druiven zoals savagnin, trousseau, poulsard maar ook pinot noir en chardonnay.

Vin de Paille is een typische Jura wijn. Gemaakt van een blend van chardonnay, poulsard en savagnin. De druiven worden handmatig geoogst en gedroogd op matten va n stro, voordat ze worden geperst. Door het indrogen verdampt het water in de druif en wordt het zoet geconcentreerd. De druiven worden vervolgens geprst in februari, daarna rijping gedurende 3 jaar in vaten, waarvan 18 maanden in eikenhout.

In de neus tonen van zuidvruchten, noten, geconfijt fruit en rozijnen. De mond is rijk en complex met een enorme verfijning. Bovendien kan Vin de Paille heel lang bewaard worden. In de Jura wordt hij normaliter gebotteld in halve flesjes. Omdat de druiven tijdens het drogen op de matten indrogen en verschrompelen is er wel vijf kilo druiven nodig om één liter Vin de Paille te maken.

Domaine Pierre Richard Vin de Paille 0.375

€ 49,25

Specificaties

Stijl Aromatisch, Rijk, Zoet
Aroma's Noot, Vijg, Pruim
Regio Jura, Frankrijk
Druif chardonnay, poulsard, savagnin
Agricultuur biologisch
Oogstjaar 2006

Domaine Pierre Richard Vin de Paille 0.375 als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel +31 (0)765 21 81 25

Gerelateerde producten

Menu