Pierre Richard Vin Jaune

Op 16 juni 1919 kocht Xavier Richard, toen een uitbater in Vernois, het wijnhuis van de familie BON. In die tijd werd polycultuur beoefend om te zorgen voor een constanter inkomen in de jaren dat de druivenoogst door voorjaarsvorst of hagel vernietugd werd. Aan het einde van de Tweede Wereldoorlog nam een ​​van de Jean-zonen het landgoed over, verliet de polycultuur en plantte alleen nog wijnstokken. Dit is de tijd van herbeplanting met edele druivensoorten om de Appellations d'Origine Contrôlée te verkrijgen. In 1976 nam zijn zoon Pierre Richard het landgoed over en bouwde verder aan de kwaliteit van de wijnen. Na een studie wijnbouw en oenologie in Beaune en daarna een carrière in verschillende wijngaarden in Frankrijk (Saint-Emilion en Côtes de Provence), keerde Vincent Richard in 2009 terug naar het familiebedrijf om de activiteit voort te zetten. Hij werkt samen met zijn vrouw Emmanuelle. In 2018 hebben ze, trouw aan hun overtuiging, de keuze gemaakt om over te stappen op biologische landbouw onder controle van ECOCERT.

Het domeinbeslaat 12 hectare beplant met klassieke Jura-druiven zoals savagnin, trousseau, poulsard maar ook pinot noir en chardonnay.

Het is de koning van de wijnen. Tijdens het rijpen ontstaat er een sluier van gist op het oppervlak (flor)en hierdoor èn door zéér attente vinificatie zal het speciale bouquet in het geheim geboren worden. Deze vinificatie vereist een rijke wijn (13 tot 14° alcohol) en een lage opbrengst, zodat er optimale concentratie is. De druif is savagnin die groeit op blauwgrijze mergel. Na klassieke witte vinificatie rijpt hij 7 jaar onder de flor in vaten.

Goudgeel van kleur. Door de combinatie van walnoten, hazelnoten, gegrilde amandelen, kerrie, nootmuskaat, kruidnagel en peper biedt deze nectar een zeer complexe, fijne en gedistingeerde neus. Krachtige aanzet, complex, nootachtig, robuust en zeer lang in de mond. Geweldige begeleider van gerechten met een roomsaus, vis, gevogelte, morilles 😊

Domaine Pierre Richard Vin Jaune 0.62 ltr

€ 67,50

Specificaties

Stijl Aromatisch, Rijk, Romig
Aroma's Bloemig, Geel fruit, Honing
Regio Jura, Frankrijk
Druif savagnin
Agricultuur biologisch
Oogstjaar 2013

Domaine Pierre Richard Vin Jaune 0.62 ltr als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel +31 (0)765 21 81 25

Gerelateerde producten

Menu