Tempier Blanc

In het fraai golvende landschap van de Provence ligt tussen Marseille en Toulon het havenplaatsje Bandol. De wijngaarden, gelegen op de heuvels, omringen het stadje als een amfi-theater en lopen glooiend af naar de Mediterranée. Hier wordt de ‘lastige’ mourvèdre getemd en produceert men één van de meest karakteristieke wijnen uit de streek..BANDOL.

Domaine Tempier behoort al decennia tot de absolute top van de streek. Dit domein, 30 ha. groot, is naar onze mening de absolute topproducent van Bandol. De wijnen hier hebben een enorme concentratie zonder de drinkbaarheid te verliezen. Belangrijkste druif op dit domein is zonder meer de mourvèdre.

De Blanc van Domaine Tempier is een klasse apart. Een bijzondere blend van clairette, ugni blanc, rolle, bourboulenc en marsanne. Afkomstig van wijnstokken met een gemiddelde leeftijd van 25 jaar. Dit stuk grond van 18 hectare, aangekocht in 2016, is oost, zuid-oost georiënteerd, gelegen op 300 meter hoogte. Het is een terroir met een uitzonderlijk potentieel, voornamelijk samengesteld uit zand/mergel. De koelere ligging is de reden dat het perceel is aangekocht. Omdat het koeler is, wordt het vooral gebruikt om de frisheid van witte en roséwijnen te benadrukken. Historisch gezien werd dit terroir beschouwd als de referentie voor Bandol in deze twee kleuren.

Het resultaat mag er zijn…… Intense aroma’s van gekonfijte citrus en en zacht wit fruit. Fluisterzachte aanzet met grote haromonie en finesse. Hoe jonger, hoe frisser de zuren en naarmate de wijn verder rijpt worden de aroma’s complexer en uitdagender.

Domaine Tempier Blanc 2023 Bandol

€ 39,95

Specificaties

Stijl Elegant, Droog, Fruitrijk
Aroma's Appel, Citrus, Peer
Regio Provence, Frankrijk
Druif clairette, ugni blanc, rolle +
Agricultuur biologisch
Oogstjaar 2023

Domaine Tempier Blanc 2023 Bandol als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel +31 (0)765 21 81 25

Gerelateerde producten

Menu