Droppello

Fertuna is eigendom van wijnhandelaar Giuseppe Meregalli uit Monza. Hij verdiende zijn centen met de wereldwijde distributie van de wijnen van Sassicaia (Tenuta San Guido). De eigenaar van San Guido, de markies Incisa della Rocchetta, stak hem zelfs een handje toe bij de start en gaf enkele van zijn wijnmakersgeheimen prijs. De markies tekent zelfs voor 2 wijnen van het domein. Het bedrijf staat onder de deskundige leiding van Paolo Rivella, telg van een andere grote wijnmakersfamilie in Italië. Zijn nonkel Ezio Rivella stond aan de wieg van enkele grote Toscaanse domeinen zoals Banfi en wordt nog steeds aanzien als een van de meest toonaangevende figuren in de Italiaanse wijnbusiness. Het domein ligt aan de Romeinse Via Aurelia tussen Grosseto en Folonica, in de Toscaanse Maremma. Naast de klassieke sangiovese werden hier ook de internationale rassen merlot en cabernet sauvignon aangeplant.

Opmerkelijk is deze Droppello, een witte wijn die gemaakt wordt van de typisch Toscaanse sangiovese-druif! Fertuna heeft met de oogst 2020 een grote “upgrade” ondergaan. Het fruit wordt zorgvuldig geselecteerd en na vinificatie rijpt de wijn 12 maanden sur lie en vervolgens nog 6 maanden op nieuwe eikenhouten fusten.

Het resultaat is echt sensationeel. Droppello nieuwe stijl is satijnzacht, een mooie mineraliteit en heeft fijne, frisse zuren. Elegant, met veel sap en lengte.

Droppello Toscana Bianco

€ 17,95

Specificaties

Stijl Aromatisch, Fruitrijk, Elegant
Aroma's Bloemig, Citrus, Peer
Regio Toscane, Italie
Druif sangiovese
Agricultuur biologisch
Oogstjaar 2021

Droppello Toscana Bianco als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel +31 (0)765 21 81 25

Gerelateerde producten

Menu