Gabel Orlenberg

Weingut Gabel kent een geschiedenis welke terugvoert tot meer dan 350 jaar geleden, toen Caspar Gabel zich vestigde in Herxheim am Berg. Tegenwoordig is Oliver Gabel, samen met zijn zus Lisa, verantwoordelijk voor het wijngoed.

Oliver is afgestudeerd aan de Universiteit van Neustadt en is gedreven wijnmaker in het bedrijf. Hij leerde het vak in eerste instantie van zijn vader Wolfgang. Na een aantal stages in onder andere Zuid Afrika, Bordeaux en Bourgogne is hij nu teruggekeerd om samen met Lisa de regie te voeren over het Weingut. Met zijn zeer grondige kennis van de vinificatie en een ongelooflijk gevoel voor smaak weet Oliver de eigen karakteristiek en ‘terroir’ van zijn wijnen te bewaren. Centraal in de viticultuur (wijnbouw) van Weingut Gabel is respect en aandacht voor de natuur. Men zet zich actief in voor het landschappelijk belang en een gevarieerde flora en fauna, ook in de wijngaarden. De kwaliteit in de wijngaard wordt vooral bereikt door de biologische werkwijze en een zeer strenge selectie van het fruit. De druiven van het wijngoed (20 ha.) worden met de hand geoogst. Alleen optimaal rijp fruit bereikt zo de gistkuipen.

Weingut Gabel beschikt over een moderne cuverie en een zeer oude vatenkelder. Beiden zijn onmisbaar en dragen belangrijk bij aan de ontwikkeling van de wijn. Begenadigd wijnmaker als Oliver is, verkeren zijn wijnen met proeverijen altijd in de hoogste regionen. Oliver werkt graag met de zogenaamde Burgunders ( pinot blanc- ,gris en noir ). Hier komt zijn opleiding in Frankrijk goed van pas! Maar ook zijn Rieslings zijn van een ongekende zuiverheid!

De bijzondere wijngaard Orlenberg ligt in Bissersheim. De druiven worden met de hand geoogst, maar alleen perfekt rijpe druiven worden geselecteerd. Dat betekent dat de plukkers soms wel 3 of 4 keer door de wijngaard gaan! Na de (spontane) vergisting rijpt de wijn 12 maanden op de lie in grote houten foeders. Het bottelen vindt plaats zonder filtratie of klaring. Het resultaat is een complexe wijn met tonen van appel, rijpe peer en nootachtige invloeden. De smaak is intens en gelaagd. De rijkdom van aroma's wordt geflankeerd door de zuren, waardoor deze grote wijn nergens log of zwaar wordt. Schenk Orlenberg bij rijke visgerechten, gevogelte of een plank mooie kazen!

Gabel Grauburgunder ORLENBERG

€ 24,95

Specificaties

Stijl Aromatisch, Elegant, Romig
Aroma's Appel, Geel fruit, Citrus
Regio Pfalz, Duitsland
Druif grauburgunder
Agricultuur biologisch
Oogstjaar 2021

Gabel Grauburgunder ORLENBERG als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel +31 (0)765 21 81 25

Gerelateerde producten

Menu