Feudo Montoni CATARRATTO MASSO IGT

Feudo Montoni is gevestigd in een authentieke baglio (Siciliaans hof) dat in 1469 in het hart van Sicilië werd gebouwd. De hooggelegen wijngaarden (500-700 m) hebben een natuurlijk geïsoleerde positie waardoor de authentieke druivenrassen bewaard zijn gebleven. Alle druiven komen dus van pre-phylloxera geënte onderstammen. In 1800 kwam Feudo Montoni in het bezit van Rosario Sireci. Rosario herontdekte oude druivenstokken zoals perricone, nero d’avola en catarratto. Generaties later is Feudo Montoni in handen van Fabio Sireci, een nazaat van Rosario die het wijnbedrijf weer van zijn vader Elio heeft overgenomen. De afgelopen 30 jaar heeft Fabio het werk van zijn voorouders verder volbracht en koestert hij de oude wijnstokken en bijzondere druivenrassen. Fabio is betrokken bij elke stap in het productieproces en werkt volledig biodynamisch.

Het klimaat op Sicilië kent een warme zomer en milde winter. De wijngaard ligt op 600 meter hoogte en heeft een oostelijke expositie. De wijnstokken zijn 35 jaar oud en komen van pre-phylloxera onderstammen. De bodem bestaat voornamelijk uit afwisselende lagen klei en zand.

Catarratto Maso

Masso is de naam van de cru waar de druiven vandaan komen en heeft zijn oorsprong in de steenachtige ondergrond met ijzeren elementen. Deze minerale structuur is terug te vinden in de wijn.De druiven worden met de hand geplukt en de vergisting vindt plaats in grote cementen cuves. De wijn rijpt hierna nog 6 maanden sur lie (dode gistcellen).

Strogeel met tonen van laurier, amandel, munt en een minerale ondertoon. De smaak is fris met intense fruitaroma’s en een lange afdronk. Goede combinatie met verse vis in een ovenschotel zoals kabeljauw of zeebaars met citroen en peterselie.

Feudo Montoni Catarrato del Masso

€ 19,95

Specificaties

Stijl Aromatisch, Sappig, Elegant
Aroma's Bloemig, Geel fruit, Peer
Regio Sicilie, Italie
Druif cataratto
Agricultuur bio dynamisch
Oogstjaar 2022

Feudo Montoni Catarrato del Masso als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel +31 (0)765 21 81 25

Biologisch

Gerelateerde producten

Menu