Antinori_Vie_Cave_Malbec

Wie in Italië 'wijn' zegt, zegt 'Antinori'! De familie Antinori maakt al 26 generaties wijn, de geschiedenis gaat terug tot 19 mei 1385(!), toen Giovanni di Piero Antinori zich inschreef bij het wijnmakersgilde in Florence. De kracht van de familie Antinori is dat zij naast de mooie tradities altijd kijken naar mogelijkheden om te innoveren. Door deze innovaties zijn de Antinoriwijnen wereldberoemd geworden en ook vaak een voorbeeld voor de gehele Italiaanse wijnbouw. De originele droom van de familie was om een topklasse wijn te maken in iedere belangrijke wijnstreek van Italië. Deze droom is inmiddels gerealiseerd. In Italië heeft Antinori wijngaarden in de beste gebieden van Toscane, Umbrië, Piëmonte, Lombardije en Apulië.

Een speciale plek in Toscane neemt het kustgebied Maremma in, met Bolgheri als epicentrum. Deze streek was in de jaren 30 nog een moerasachtig gebied. De wat hoger gelegen delen bleken echter ideaal voor wijnbouw. En aangezien Maremma een wijntraditie ontbeerde, gaf dat producenten de vrijheid om wijnen te maken naar eigen inzicht. Dat resulteerde in een wijnstijl die overwegend ‘internationaal’ is, maar met een onmiskenbaar Italiaans karakter: de zogenaamde Super Tuscan uit Bolgheri. Dit kunnen wijnen zijn gemaakt van Bordeaux-druiven of van bijvoorbeeld de Rhônedruif syrah, al dan niet in combinatie met traditionele Toscaanse druivenrassen

De Fattoria Aldobrandesca, eigendom van de Antinori familie, ligt in het Zuid-Westen Toscane (Maremma). De naam verwijst naar de uitgegraven weg die dit gebied doorkruist. Na onderzoek is deze wijn gemaakt die het volledige potentieel weergeeft van deze 'nieuwe' druif in Italie, de Malbec. De Vie Cave heeft een intense en dieprode kleur. Complexe aroma's van rijpe zwarte bessen met nuances van lichte vanilletonen. Een stoere, maar soepele wijn met een mooie lengte. De afdronk wordt gedomineerd door rijpe rood fruit, koffie en chocolade.

Fattoria Aldobrandesca Vie Cave Toscane

€ 35,95

Specificaties

Stijl Stoer, Vol, Rijk
Aroma's Blauwe bes, Kers, Cacao
Regio Toscane, Italie
Druif malbec
Agricultuur lutte raisonee
Oogstjaar 2020

Fattoria Aldobrandesca Vie Cave Toscane als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel +31 (0)765 21 81 25

Gerelateerde producten

Menu