Felsner St. Laurent

Weingut Felsner is een klein familie domein dat 16 ha wijngaard bezit in Gedersdorf en Rohrendorf in het Kremstal. De wijnstokken zijn overwegend 30 jaar oud, maar enkele delen van de wijngaard zijn zelfs 50 jaar oud, hetgeen zéér bijdraagt aan de kwaliteit van de wijn. Belangrijkste variëteiten zijn natuurlijk gruner veltliner, maar men maakt ook fantastische rieslings, zweigelt en st. laurent. Wijnboer Manfred wordt bijgestaan door zijn vrouw en ouders en is zeer bevlogen en toegewijd en maakt zijn wijnen in de wijngaard, niet in de kelder. Hij is elke dag tussen de wijnstokken te vinden en volgt nauwgezet de ontwikkeling van het fruit.

De wijngaard Thalland ligt in het dorpje Rohrendorf. De wijngaard met St. laurent bestaat uit lichte en kalkrijke grond ideaal voor deze druif. Voor de saint laurent zijn de pinot noir en de gouais blanc met elkaar gekruist tot een nieuwe druivensoort. Het is een stevige plantensoort die relatief vroeg rijpt. Omdat de wijnstokken 49 jaar oud zijn, zijn de opbrengsten klein, maar wel van superieure kwaliteit met oude wijnstok-intensiteit.

Zachte, rijpe neus met vooral tonen van zwarte kersen en pruim. Ronde, volle smaak met intens fruit en zachte kruidigheid. Een heerlijk glas voor bij stoofgerechten, tood vlees of een plank pittige kazen .

Felsner Pinot Laurent

€ 19,75

Specificaties

Stijl Aromatisch, Elegant, Rijp
Aroma's Kers, Pruim, Specerijen
Regio Krems, Oostenrijk
Druif pinot st. laurent
Agricultuur biologisch
Oogstjaar 2017

Felsner Pinot Laurent als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel +31 (0)765 21 81 25

Gerelateerde producten

Menu