Feudo Montoni PERRICONE CORE IGT

Feudo Montoni is gevestigd in een authentieke baglio (Siciliaans hof) dat in 1469 in het hart van Sicilië werd gebouwd. De hooggelegen wijngaarden (500-700 m) hebben een natuurlijk geïsoleerde positie waardoor de authentieke druivenrassen bewaard zijn gebleven. Alle druiven komen dus van pre-phylloxera geënte onderstammen. In 1800 kwam Feudo Montoni in het bezit van Rosario Sireci. Rosario herontdekte oude druivenstokken zoals perricone, nero d’avola en catarratto. Generaties later is Feudo Montoni in handen van Fabio Sireci, een nazaat van Rosario die het wijnbedrijf weer van zijn vader Elio heeft overgenomen. De afgelopen 30 jaar heeft Fabio het werk van zijn voorouders verder volbracht en koestert hij de oude wijnstokken en bijzondere druivenrassen. Fabio is betrokken bij elke stap in het productieproces en werkt volledig biodynamisch.

Het klimaat op Sicilië kent een warme zomer en milde winter. De wijngaard ligt op 600 meter hoogte en heeft een oostelijke expositie. De wijnstokken zijn 35 jaar oud en komen van pre-phylloxera onderstammen. De bodem bestaat voornamelijk uit afwisselende lagen klei en zand.

Perricone ‘Core’

Perricone is een Siciliaans druivenras dat oorspronkelijk van de westkant van Sicilië komt. Vroeger had daar bijna elke inwoner wel een kleine wijngaard met perricone in bezit. Deze druif ligt eigenaar Fabio Sireci nauw aan het hart. Zijn vader Elio was er namelijk dol op en noemde Perricone liefkozend ‘De ware koning van Sicilië’. Perricone kan in zijn jeugd vrij stroef overkomen door de zware tannines maar bij Feudo Montoni zorgen ze er bij de vinificatie voor dat de tannines ronder en soepeler overkomen waardoor deze Perricone zeer elegant is.

De Perricone del Core is robijnrood van kleur met lichtpaarse reflecties. Denk aan aroma’s van blauwe bes, pruim, gerijpt rood fruit en tonen van cacao en zoethout. Zacht en rond in de mond met goed geïntegreerde tannines. Heerlijke wijn voor bij een rijkgevulde Italiaanse minestrone soep, bij lamsvlees met tomaat of bij rood vlees en oude kazen.

Feudo Montoni Perricone "Core"

€ 29,95

Specificaties

Stijl Vol, Sappig, Stoer
Aroma's Blauwe bes, Kers, Specerijen
Regio Sicilie, Italie
Druif perricone
Agricultuur bio dynamisch
Oogstjaar 2020

Feudo Montoni Perricone "Core" als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel +31 (0)765 21 81 25

Gerelateerde producten

Menu