Feudo Montoni Vrucara

Feudo Montoni is gevestigd in een authentieke baglio (Siciliaans hof) dat in 1469 in het hart van Sicilië werd gebouwd. De hooggelegen wijngaarden (500-700 m) hebben een natuurlijk geïsoleerde positie waardoor de authentieke druivenrassen bewaard zijn gebleven. Alle druiven komen dus van pre-phylloxera geënte onderstammen. In 1800 kwam Feudo Montoni in het bezit van Rosario Sireci. Rosario herontdekte oude druivenstokken zoals perricone, nero d’avola en catarratto. Generaties later is Feudo Montoni in handen van Fabio Sireci, een nazaat van Rosario die het wijnbedrijf weer van zijn vader Elio heeft overgenomen. De afgelopen 30 jaar heeft Fabio het werk van zijn voorouders verder volbracht en koestert hij de oude wijnstokken en bijzondere druivenrassen. Fabio is betrokken bij elke stap in het productieproces en werkt volledig biodynamisch.

Het klimaat op Sicilië kent een warme zomer en milde winter. De wijngaard ligt op 600 meter hoogte en heeft een oostelijke expositie. De wijnstokken zijn 35 jaar oud en komen van pre-phylloxera onderstammen. De bodem bestaat voornamelijk uit afwisselende lagen klei en zand.

Vrucara is de Siciliaanse naam voor een kruidenplant die spontaan tussen de wijnranken groeit. Dit kruidige vinden we terug in de aroma’s van de wijn.De druiven worden handmatig geoogst en vergisting vindt plaats in grote cementen cuves met een lange schilinweking van 30 dagen. De wijn rijpt hierna 42 maanden in de cementen cuves, 6 maanden in eikenhouten vaten en 6 maanden op de fles.

Zeer complexe wijn met een brede schakering aan geuren zoals chocolade, bosvruchten, kruidnagel, nootmuskaat en cederhout. Wijn met veel concentratie en rijpe tannines. Deze wijn is heerlijk bij geroosterd vlees van de bbq, lamsschotel en oude gerijpte kazen.

Feudo Montoni Selezione Vrucara

€ 55,00

Specificaties

Stijl Vol, Rijk, Sappig
Aroma's Blauwe bes, Tabak, Ceder
Regio Sicilie, Italie
Druif nero d'avola
Agricultuur bio dynamisch
Oogstjaar 2018

Feudo Montoni Selezione Vrucara als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel +31 (0)765 21 81 25

Gerelateerde producten

Menu