Fonseca Vintages 2000

De vintage ports van Fonseca worden uitsluitend gemaakt van de drie Fonseca-wijngaarden (Panascal, Cruzeiro en Santo Antonio), zijn voor 100% met de voet getreden en worden alleen gemaakt in de allerbeste jaren. De geplukte druiven worden in stenen tanks geplet. De fermentatie wordt afgebroken als de helft van de suiker is omgezet in alcohol door toevoeging van een eau-de-vie van druiven met een alcoholpercentage van 77%. Na de oogst kunnen de beste wijnen van de oogst worden geïdentificeerd en apart worden gehouden om een vintage port te maken. De jonge port rijpt twee jaar in grote houten vaten voordat hij wordt gebotteld, waarna hij ofwel jong kan worden genoten om zijn kracht en intense fruit te waarderen, of kan worden bewaard om verder te rijpen.

Fonseca's respect voor de wijngaard en de unieke omgeving van de Dourovallei komt tot uiting in het leiderschap van het bedrijf op het gebied van duurzame en biologische wijnbouw. Het was het eerste huis dat een port aanbood die volledig was gemaakt van biologisch geproduceerde druiven.

Vintage 2000

De natte oogst van 1999 werd gevolgd door een koude, droge winter. April en mei waren erg nat; de helft van de jaarlijkse neerslag viel in die twee maanden. Juni en juli waren droog. Augustus bleef droog en de eerste helft van de maand was extreem heet. Eind augustus en begin september boden perfecte rijpingsomstandigheden, met lange warme dagen. Een paar regendagen tussen 10 en 18 september zorgden voor ideale omstandigheden en maakten de rijping compleet. De resulterende wijnen waren zeer vol, met intense kleuren en zeer aantrekkelijke aroma's.

Diep paars/zwarte kleur. Intense en diepe aroma's, met geconcentreerd en weelderig fruit, typisch voor de stijl van Fonseca-wijnen. Rijke aroma's van zwarte bessen en pruimen, gegarneerd met bloemige en kruidige tonen. Vol en fluwelig in de mond, met zachte en rijpe tannines, met goede grip, wat zorgt voor een lange fruitige afdronk. Combineer met blauwaderkazen, rijpe loopkazen, en geconfijt fruit, (dadels, vrijgen) en noten. Vooral walnoten smaken heerlijk bij een rijpe Vintage Port!

Fonseca 2000 Vintage Port

€ 111,85

Specificaties

Regio Douro, Portugal
Oogstjaar 2000

Fonseca 2000 Vintage Port als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel +31 (0)765 21 81 25

Gerelateerde producten

Menu