Gabel Eiswein1

Weingut Gabel kent een geschiedenis welke terugvoert tot 350 jaar geleden, toen Caspar Gabel zich vestigde in Herxheim am Berg. Tegenwoordig is Oliver Gabel, samen met zijn zus Lisa, verantwoordelijk voor het wijngoed.

Oliver is afgestudeerd aan de Universiteit van Neustadt en is gedreven wijnmaker in het bedrijf. Hij leerde het vak in eerste instantie van zijn vader Wolfgang. Na een aantal stages in onder andere Zuid Afrika, Bordeaux en Bourgogne is hij nu teruggekeerd om samen met Lisa de regie te voeren over het Weingut. Met zijn zeer grondige kennis van de vinificatie en een ongelooflijk gevoel voor smaak weet Oliver de eigen karakteristiek en ‘terroir’ van zijn wijnen te bewaren. Centraal in de viticultuur (wijnbouw) van Weingut Gabel is respect en aandacht voor de natuur. Men zet zich actief in voor het landschappelijk belang en een gevarieerde flora en fauna, ook in de wijngaarden. De kwaliteit in de wijngaard wordt vooral bereikt door de biologische werkwijze en een zeer strenge selectie van het fruit. De druiven van het wijngoed (20 ha.) worden met de hand geoogst. Alleen optimaal rijp fruit bereikt zo de gistkuipen.

Weingut Gabel beschikt over een moderne cuverie en een zeer oude vatenkelder. Beiden zijn onmisbaar en dragen belangrijk bij aan de ontwikkeling van de wijn. Begenadigd wijnmaker als Oliver is, verkeren zijn wijnen met proeverijen altijd in de hoogste regionen. Oliver werkt graag met de zogenaamde Burgunders ( Pinot Blanc,Gris en Noir ). Hier komt zijn opleiding in Frankrijk goed van pas! Maar ook zijn Rieslings zijn van een ongekende zuiverheid!

Om een wijn 'ijswijn' te mogen noemen, moeten de druiven geplukt worden in bevroren toestand, bij een temperatuur van minimaal -8°C. Bij het persen wordt het tot ijs bevroren water in de druif gescheiden van de overige bestanddelen, waardoor men sap overhoudt met een veel hogere concentratie aan zuren, suikers en extract dan onder normale omstandigheden. Hierdoor beschikt de wijn behalve over een uniek smaakprofiel ook over een zeer lange levensduur. Eveneens bijzonder: ook al worden de druiven in januari geplukt, de wijn draagt toch als oogstjaar dat van het voorbije jaar. Eiswein is rijp en zoete in de meest elegante wijze. Uiterst verfijnd, weelderig. Niet van elke wijngaard kan elk jaar deze wijn worden geoogst. De omstandigheden om dit te bereiken zijn bijzonder In de mooiste gevallen staan de restanten van de wijnplant en de trosjes fruit ingepakt tegen o.a. vogels. Het fruit hangt te wachten op uiterste rijpheid. Zonder ongewenste intimiteiten wordt dit gouden vruchtwater verwerkt alsof het biest is. De druiven worden met de hand geplukt. De wijn heeft een heel laag alcoholgehalte en het aroma is dik, heeft veel fruit, exotisch en gekonfijt, het mondgevoel is vet, dik, de smaak is zeer zoet. Kleur: lichtgeel. Deze wijnen kunnen zeer lang bewaard blijven en worden vaak op veilingen tegen hoofdprijzen verkocht.

Gabel Scheurebe Eiswein 2003 0.5 Dessert

€ 34,95

Specificaties

Stijl Aromatisch, Fris, Zoet
Aroma's Bloemig, Appel, Honing
Regio Pfalz, Duitsland
Druif scheurebe
Agricultuur biologisch
Oogstjaar 2003

Gabel Scheurebe Eiswein 2003 0.5 Dessert als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel +31 (0)765 21 81 25

Gerelateerde producten

Menu