Gabel Steinacker

Weingut Gabel kent een geschiedenis welke terugvoert tot meer dan 350 jaar geleden, toen Caspar Gabel zich vestigde in Herxheim am Berg. Tegenwoordig is Oliver Gabel, samen met zijn zus Lisa, verantwoordelijk voor het wijngoed.

Oliver is afgestudeerd aan de Universiteit van Neustadt en is gedreven wijnmaker in het bedrijf. Hij leerde het vak in eerste instantie van zijn vader Wolfgang. Na een aantal stages in onder andere Zuid Afrika, Bordeaux en Bourgogne is hij nu teruggekeerd om samen met Lisa de regie te voeren over het Weingut. Met zijn zeer grondige kennis van de vinificatie en een ongelooflijk gevoel voor smaak weet Oliver de eigen karakteristiek en ‘terroir’ van zijn wijnen te bewaren. Centraal in de viticultuur (wijnbouw) van Weingut Gabel is respect en aandacht voor de natuur. Men zet zich actief in voor het landschappelijk belang en een gevarieerde flora en fauna, ook in de wijngaarden. De kwaliteit in de wijngaard wordt vooral bereikt door de biologische werkwijze en een zeer strenge selectie van het fruit. De druiven van het wijngoed (20 ha.) worden met de hand geoogst. Alleen optimaal rijp fruit bereikt zo de gistkuipen.

Weingut Gabel beschikt over een moderne cuverie en een zeer oude vatenkelder. Beiden zijn onmisbaar en dragen belangrijk bij aan de ontwikkeling van de wijn. Begenadigd wijnmaker als Oliver is, verkeren zijn wijnen met proeverijen altijd in de hoogste regionen. Oliver werkt graag met de zogenaamde Burgunders ( pinot blanc- ,gris en noir ). Hier komt zijn opleiding in Frankrijk goed van pas! Maar ook zijn Rieslings zijn van een ongekende zuiverheid!

De wijngaard Steinacker ligt in het nabijgelegen Kirchheim. De toplaag van de wijngaard ligt bezaaid met kalkstenen wat uit de naam blijkt. Olivier heeft hier bewust gekozen voor Franse klonen van de pinot noir vanwege het koele klimaat. De druiven worden met de hand geoogst, maar alleen perfekt rijpe druiven worden geselecteerd. Dat betekent dat de plukkers soms wel 3 of 4 keer door de wijngaard gaan! Vervolgens vindt de gisting plaats in houten vergistingsvaten. Daarna rijpt de wijn 18 maanden in barriques voordat hij ongeklaard en ongefilterd wordt gebotteld. De toonaangevende Eichelman schrijft: ‘De Steinacker Pinot Noir heeft een complex boeket met tonen van zure kersen, krokant en bosgrond, lijkt nog erg jong in de mond, heeft grip, een frisse zuurgraad, elegantie en behoorlijk potentieel’. 91 punten.

Gabel Spatburgunder STEINACKER

€ 39,50

Specificaties

Stijl Elegant, Gestructureerd, Vol
Aroma's Kers, Cacao, Ceder
Regio Pfalz, Duitsland
Druif spätburgunder
Agricultuur biologisch
Oogstjaar 2020

Gabel Spatburgunder STEINACKER als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel +31 (0)765 21 81 25

Gerelateerde producten

Menu