Gabel STEIG

Weingut Gabel kent een geschiedenis welke terugvoert tot 350 jaar geleden, toen Caspar Gabel zich vestigde in Herxheim am Berg. Tegenwoordig is Oliver Gabel, samen met zijn zus Lisa, verantwoordelijk voor het wijngoed.

Oliver is afgestudeerd aan de Universiteit van Neustadt en is gedreven wijnmaker in het bedrijf. Hij leerde het vak in eerste instantie van zijn vader Wolfgang. Na een aantal stages in onder andere Zuid Afrika, Bordeaux en Bourgogne is hij nu teruggekeerd om samen met Lisa de regie te voeren over het Weingut. Met zijn zeer grondige kennis van de vinificatie en een ongelooflijk gevoel voor smaak weet Oliver de eigen karakteristiek en ‘terroir’ van zijn wijnen te bewaren. Centraal in de viticultuur (wijnbouw) van Weingut Gabel is respect en aandacht voor de natuur. Men zet zich actief in voor het landschappelijk belang en een gevarieerde flora en fauna, ook in de wijngaarden. De kwaliteit in de wijngaard wordt vooral bereikt door de biologische werkwijze en een zeer strenge selectie van het fruit. De druiven van het wijngoed (20 ha.) worden met de hand geoogst. Alleen optimaal rijp fruit bereikt zo de gistkuipen.

Weingut Gabel beschikt over een moderne cuverie en een zeer oude vatenkelder. Beiden zijn onmisbaar en dragen belangrijk bij aan de ontwikkeling van de wijn. Begenadigd wijnmaker als Oliver is, verkeren zijn wijnen met proeverijen altijd in de hoogste regionen. Oliver werkt graag met de zogenaamde Burgunders ( Pinot Blanc,Gris en Noir ). Hier komt zijn opleiding in Frankrijk goed van pas! Maar ook zijn Rieslings zijn van een ongekende zuiverheid!

STEIG is de top wijngaard voor weissburgunder van Gabel in Bissersheim. Na de handmatige oogst en een strenge selectie van het fruit wordt het sap vergist op eikenhout en vervolgens rijping sur lie op gebruikt hout gedurende een jaar. Het resultaat is een prachtige, complexe wijn met tonen van geel fruit (peer, pruim en papaya) en fijn hout. Fantastische culinaire tafelgenoot!

Gabel Weissburgunder STEIG

€ 23,50

Specificaties

Stijl Aromatisch, Elegant, Romig
Aroma's Bloemig, Citrus, Geel fruit
Regio Pfalz, Duitsland
Druif weissburgunder
Agricultuur Biologisch
Oogstjaar 2020

Gabel Weissburgunder STEIG als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel +31 (0)765 21 81 25

Biologisch

Gerelateerde producten

Menu