De oorsprong van de Tosolini distilleerderij ligt bij grootvader Bepi Tosolini die in de dertiger jaren van de vorige eeuw begon met het distilleren van Grappa. Hij was de grote innovator geweest door het gebruik van oude vaten waardoor grappa kleurloos en fruitig bleef.
Ook werden er speciale ketels voor hem ontworpen die au bain-marie werken zodat de distillaten niet ‘verbranden’. Voor de ‘most’, een wijndistillaat wordt met een Alambic Charentais gewerkt. Ook de likeuren en bitter zijn van ongekend hoge kwaliteit! Er worden geen kunstmatige geur-, kleur- of smaakstoffen gebruikt.
Gedistilleerd van most van pinot, chardonnay, tocai en merlot.
Aromatisch, tonen van vanille, kaneel en getoast eikenhout. Smaak: Warme, ronde aanzet, met bijna zoete tonen van vanille, kaneel, gevolgd door hints van tabak. Lange, zeer zachte afdronk. Rijping: Ongeveer 6 maanden gerijpt op Slavonisch eikenhouten vaten.
Regio | Italie |
Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel +31 (0)765 21 81 25