Quiet Man

The Quiet Man is een whiskey die wordt gebotteld door Niche Drinks. Deze firma produceerde tot nu toe alleen Ierse roomlikeur. Er wordt gewerkt aan een eigen distilleerderij en deze moet in 2017 in productie gaan.

Tot het moment dat de eigen spirit als whiskey gebotteld kan worden, betrekt de firma zijn whiskey’s van Bushmills. De distilleerderij, The Quiet Man Craft Irish Whiskey Distillery geheten, wordt gebouwd in Derry. Bij de voltooiing zal het de eerste distilleerderij in meer dan 150 jaar in deze stad zijn. De naam The Quiet Man is een verwijzing naar de vader van eigenaar Ciaran Mulgrew. Hij was meer dan vijftig jaar barman en stond er om bekend niet erg loslippig te zijn. De Ieren spreken van “An Fear Ciuin”.

The Quiet Man 8 Years old is een goud kleuirge single malt whisky afkomstig uit Ierland. Op de neus komen er zoete aroma’s van gebakken appels gepaard met de lichte tonen van kaneel. De geur van gember met noodmuskaat voeren de ondertoon. Zijn smaak komt van heel veel ingrediënten, romige vanille met zoete honing voert de boventoon. Geroosterd eikenhout samen met verse appels en kaneel geven de finish aan de smaak. De afdronk is fijn met de lichte hints van kruidige peper. hij heeft een alcoholpercentage van 40%.

The Quiet Man 8 year Irish Single Malt Whiskey

€ 44,95

Specificaties

Regio Ierland

The Quiet Man 8 year Irish Single Malt Whiskey als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel +31 (0)765 21 81 25

Gerelateerde producten

Menu