Greywacke SB

De naam Kevid Judd zal wellicht ergens een ver belletje doen rinkelen: hij stond 25 jaar lang als mede-oprichter en wijnmaker aan het roer van Cloudy Bay. Al in 1993 claimde hij de naam ‘Greywacke’ (naar het grijze zandsteen wat veel voorkomt in de bodem van Marlborough), maar pas in 2009 produceerde hij zijn eerste vintage.
Eigen wijngaarden heeft Judd niet. Hij gebruikt fruit van verschillende wijnboeren in de regio, en leaset materiaal. Zijn credo: “stick to wat you know“. En de wijngaarden van deze collega-wijnmakers kent hij op z’n duimpje. Hoewel zijn wijnen niet het bio-label dragen wordt het grootste deel van druiven wel biologisch verbouwd. Daarnaast is het voor Judd en zijn team belangrijk dat de wijnen met zo min mogelijk interventie worden gemaakt. Dit betekent in veel gevallen spontante fermentatie met gebruik van inheemse gisten, waardoor de wijnen een typische persoonlijkheid en individualiteit krijgen. Rijpheid, subtiliteit en een hoge mate van drinkplezier in de wijnen zijn wat team-Greywacke voor ogen heeft. En wat ons betreft is dat gelukt.

De druiven voor deze Sauvignon Blanc komen grotendeels van wijngaarden in de Southern Valley, waar veel “greywacke” te vinden is in de bodem. De druiven werden geoogst in de nacht, in koele tot zelfs koude omstandigheden, zodat de uitgesproken Nieuw-Zeelandse aroma’s zoveel mogelijk behouden bleven. Een lichte persing gaf een bescheiden hoeveelheid sap van hoge kwaliteit. Een deel van het sap is vergist op RVS en een deel heeft spontane vergisting ondergaan op oude houten vaten.

Dit is een typische Nieuw-Zeelandse Sauvignon Blanc die tegelijkertijd niet typisch is. Hij stuift je glas uit, maar met een finesse en elegantie die je weinig tegenkomt. Rijpe tonen van kiwi, passievrucht, mango en gemaaid gras, en een zuurgraad die perfect in balans is. Lekker als aperitief of bij een zomerse fruitsalade.

Greywacke Sauvignon Blanc

€ 19,95

Specificaties

Stijl Aromatisch, Elegant, Levendig
Aroma's Appel, Citrus, Peer
Regio Marlborough, Nieuw Zeeland
Druif sauvignon blanc
Oogstjaar 2022

Greywacke Sauvignon Blanc als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel +31 (0)765 21 81 25

Gerelateerde producten

Menu