Joan Sarda Cabernet Sauvignon

Penedès ligt grofweg tussen Barcelona en Tarragona en profiteert van een ideaal mediterraan klimaat. De zee is nabij, evenals de bergen. Beide factoren hebben een matigende invloed op het klimaat in de wijngaarden. De zon schijnt overvloedig en de bodem is uiterst gevarieerd. In de jaren zeventig van de vorige eeuw kwam het wijngebied tot bloei met de aanplant van internationale druivensoorten zoals cabernet sauvignon, pinot noir, chardonnay en sauvignon blanc. Ook werden er grootscheepse investeringen gedaan op het gebied van de modernisering van wijnbouw- en vinificatietechnologie. Penedès is beroemd vanwege de Cava, die toch vooral wordt gemaakt van autochtone druivensoorten zoals xarel-lo en parellada, veelal aangevuld met macabeo en chardonnay. De beste Cava’s komen van bodems die veel kalksteen bevatten. Maar er komt niet alleen goede Cava uit Penedès. Ook het aandeel stille witte wijnen van hoge kwaliteit is in de afgelopen decennia sterk toegenomen. En ook die worden gemaakt van druiven die van oudsher in de streek voorkomen, wederom vaak aangevuld met internationale druivensoorten zoals chardonnay.

Joan Sardà is kleinschalig wijnhuis in Castellví de la Marca, een stadje in de Alt Penedès vlakbij Barcelona. Masia Olivella is de naam van het familiedomein waar al sinds de zeventiende eeuw wijn gemaakt wordt. De wijngeschiedenis van de familie Sardà gaat terug tot 1927 toen druivenboer Tomàs Sardà Comellas zelf wijn ging maken. Het wijnhuis is uiteraard gespecialiseerd in Cava, maar ook in stille wijnen van xarel-lo, chardonnay en cabernet sauvignon. Joan Sardà werkt volledig biologisch.

Na een lange vergisting voor optimale extractie rijpt de wijn vijf maanden in 225 litervaten van Amerikaans en Europees eikenhout.

Robijnrood met aroma’s van rijpe kersen, wilde bessen, bramen, pruimen, munt, zoethout, subtiel specerijen, tabak, donkere chocolade en een hint van rook. De smaak is weelderig met een mooie structuur, zijdezachte tannines en een lange afdronk.

Joan Sarda Cabernet Sauvignon

€ 13,75

Specificaties

Stijl Fruitrijk, Kruidig, Sappig
Aroma's Blauwe bes, Kers, Specerijen
Regio Penedes, Spanje
Druif cabernet sauvignon
Agricultuur biologisch
Oogstjaar 2021

Joan Sarda Cabernet Sauvignon als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel +31 (0)765 21 81 25

Biologisch

Gerelateerde producten

Menu