Lou Pontias Cotes-du-Rhone-Lou-Pontias-75cl

De rivier de Rhône stroomt 'zijn' wijngebied binnen bij Vienne en Saint Joseph is een klein dorpje in het noordelijke deel van de regio, de Vallée du Rhône Septentrionale. Deze strekt zich vervolgens via de Côte Rôtie, Condrieu, St.-Joseph, (Crozes) Hermitage, Cornas en St. Péray uit tot voorbij Valence waar de rivier de Drôme in de Rhône vloeit. Zuidelijk hiervan, voorbij het stadje Montélimar, schampt de Rhône de wijnstreken Coteaux du Tricastin, Côtes du Rhône Villages en Châteauneuf-du-Pape om bij Avignon het gebied te verlaten op weg naar de Middellandse Zee. Dit deel van de Vallée du Rhône Meridionale herbergt ook beroemde appellations als die voor Gigondas, Vacqueyras, Beaumes-de-Venise en Vauclusewijn.

Geologisch en klimatologisch is ook een onderscheid te maken tussen het noordelijke en het zuidelijke deel. Hoe dichter naar de Middellandse Zee toe, hoe breder en vlakker de valleien en hellingen. Daar waar de Alpen en het Centraal Massief het hardst met elkaar botsten, overheerst een bodem getypeerd door graniet en ander vulkanisch gesteente waarop een kalkrijke laag is achtergebleven. Naar de kust toe wordt het sediment aan de oppervlakte steeds fijner: klei, kalk en zand gemengd met door gletsjers afgezette rolkeien en stenen. Het klimaat is hier gematigder dan in het noorden. In het noorden gedijt voor rood vooral syrah, eventueel geassembleerd met mourvèdre en cinsault en voor witte Rhône viognier, roussanne en marsanne opperbest.

Het verhaal van Boissy & Delaygue begon in 1894 in de handen van twee mannen die gepassioneerd waren door hun terroir, Monsieur Boissy en Monsieur Jean Delaygue.

Sindsdien is Boissy & Delaygue uitgegroeid tot een maatstaf voor uitmuntendheid van Union des Vignerons des Côtes du Rhône, waarbij de filosofie van de oprichters wordt voortgezet: een passie voor het land en een intense smaak. Het Boissy & Delaygue-assortiment illustreert de wens om een ​​geslaagde selectie Rhône-terroirs te presenteren waarin het karakter van elke appellatie perfect tot uitdrukking komt.

Dat laat zich in deze heerlijke viognier goed proeven. Frisse witte wijn van 100% viognier met een mooie concentratie en aroma’s van rijp geel fruit. Serveer gekoeld als aperitief, met een meloensoep vergezeld van rauwe ham of met een droge kaas (Comté, Abondance).

Lou Pontias Viognier

€ 12,50

Specificaties

Stijl Aromatisch, Fruitrijk, Sappig
Aroma's Geel fruit, Peer, Bloemig
Regio Rhone, Frankrijk
Druif viognier
Oogstjaar 2022

Lou Pontias Viognier als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel +31 (0)765 21 81 25

Gerelateerde producten

Menu