M. de Magondeau Rose

De wijngaarden van de Fronsac strekken zich uit ten noorden van de stad Libourne en hebben als buren de wijngaarden van St. Emilion en Pomerol. In het zacht glooiende landschap worden wijnen geproduceerd met een complexe stijl, kracht en finesse. Op de bodem van voornamelijk kalk, zand en kiezel gedijt de merlot-druif uitstekend.

Château Magondeau is een klein bezit van ca. 18 ha. Olivier Goujon is sinds 1989 verantwoordelijk voor de vinificatie op het domein. De gemiddelde leeftijd van de wijnstokken is 40 jaar. Met de merlot als enige druivensoort voor de rode wijnen produceert hij elegante maar krachtige wijnen welke het best tot hun recht komen na enkele jaren flesrijping. Voor de witte wijn plantte hij sauvignon blanc en sauvignon gris aan en de wijn is altijd een blend van deze twee.

De Rosé is een klassieke clairet van 100% merlot. Nadat de schillen 24 tot 48 uur hebben meegegist laat olivier de most "bloeden", m.a.w. hij laat een deel van de wijn weglopen uit de gistkuip om verder te gisten zonder schillen. De overige most vergist door tot rode wijn.
Deze techniek heet "saignée".

Het resultaat is een zeer boeiende en fruitintense rosé met in de neus cassis en rijpe bosaardbeien. De smaak is heel sappig en rond met goede lengte. Heerlijk als apéritief maar ook als begeleider van veel gerechten. Charcuterie, bbq en een plank kazen.

M. de Magondeau Rose

€ 9,95

Specificaties

Stijl Aromatisch, Sappig, Droog
Aroma's Aardbei, Framboos, Kers, Specerijen
Regio Bordeaux, Frankrijk
Druif merlot
Agricultuur Biologisch
Oogstjaar 2022

M. de Magondeau Rose als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel +31 (0)765 21 81 25

Gerelateerde producten

Menu