Rizzardi Keya

In Veneto wordt sinds mensenheugenis wijn gemaakt. Vooral de vruchtbare vulkanische en kalkrijke bodems langs de voet van de Alpen golden al vroeg als herkomstgebied van commercieel en kwalitatief interessante wijnen. In de omliggende vlakte werden eenvoudige wijnen gemaakt voor de plaatselijke consumptie. Tegenwoordig is Veneto, als omvangrijkste wijnregio na Sicilië en Apulië, goed voor de grootste hoeveelheid DOP-wijnen van Italië. Een van de bekendste is Valpolicella, met zijn beroemde Ripasso en Amarone, gemaakt van deels ingedroogde druiven. Uit Soave komen mooie witte wijnen van hoofdzakelijk garganega en Prosecco tenslotte, komt uit het gebied ten noorden van Venetië en is ook in ons land al jaren een van de populairste mousserende wijnen.Als vooruitstrevende wijnregio liep Veneto vaak voorop als het ging om nieuwe landbouw- en vinificatietechnieken.

De geschiedenis van wijnhuis Guerrieri Rizzardi laat zich lezen als een historische roman. Midden in de grandioze Veneto-regio, omgeven door bergen, kust èn laagland, kwamen twee adellijke geslachten samen: de graven Guerierri (uit Bardolino) en Rizzardi (uit Negrar). Beide families hadden reeds vóór de zeventiende eeuw wijngaarden en kelders in bezit. Toen in 1913 twee telgen uit deze eeuwenoude geslachten een huwelijk aangingen, was een jaar later het eerste Guerrierri Rizzardi-label een feit. De daarop volgende generaties bleken er steeds mensen uit beide families interesse te hebben in het maken van goede wijnen, en enkele slimme aankopen van grond in de omgeving resulteerden in een uitgekiende selectie van wijngaarden die voor verschillende druivensoorten geschikt waren. De wijngaarden liggen in de bergen ten oosten van het Gardameer, nabij Bardolino. Inmiddels is het domein al jaren in handen van de familie Rizzardi en worden er op de vier ‘Classico’ wijngaarden prachtige Veronese wijnen geproduceerd: Valpolicella, Soave, Bardolino en Valdadige.

Deze chiaretto is een blend van corvina, molinara, negrara, rondinella en sangiovese en heeft een maar 12 uur durende maceratie gehad en daarna worden de druiven direct geperst. Daarna wordt de wijn net zo behandeld als een witte en krijgt zijn vergisting op rvs bij een lage gecontroleerde temperatuur in een volledig zuurstofarme omgeving. Het resultaat is een royale, fruitrijke rosé met een overvloed aan rood fruit en watermeloen aroma’s. Een boeiende neus en met een smaak die verfrissend droog is. Medium body, prachtige balans en een verrukkelijke elegante rosé.

Rizzardi Bardolino Keya Chiaretto

€ 13,45

Specificaties

Stijl Elegant, Droog, Fruitrijk
Aroma's Aardbei, Bloemig
Regio Veneto, Italie
Druif corvina, molinara +
Oogstjaar 2022

Rizzardi Bardolino Keya Chiaretto als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel +31 (0)765 21 81 25

Gerelateerde producten

Menu