torrao rose

Casa Ermelinda Freitas is in 1920 opgericht door Deonilde Freitas en wordt momenteel geleid door Leonor Freitas; de dochter van Ermelinda Freitas. Zij is nu de vierde generatie die hun wijnbouwtraditie vertegenwoordigt. De vier generaties aan vrouwelijk leiderschap is hetgeen wat altijd verbonden is geweest aan het merk en de familiegeschiedenis van de familie Freitas. Men heeft vanaf het begin af aan de kwaliteit van de wijngaarden en de wijnen als prioriteit gesteld. Toen het bedrijf startte, werden wijnen geproduceerd en verkocht aan andere producenten. Het was de beslissing van Leonor Freitas, om wijnen zelf op de markt te brengen omdat hun grootste klant opeens was gestopt. In 1997 brachten zij hun eerste wijnen uit, die geproduceerd en gebotteld werden op het terrein van de Ermelinda Freitas.

De naam Vinha do Torrao betekent: ‘de wijngaard met een ideale bodem om druiven te planten’. De bodem bestaat uit zand, tot een diepte van 1,5 meter en daaronder stroomt het grondwater! De wijn is een blend van touriga nacional, castelao en syrah. Vergisting vond plaats op lage temperatuur om zoveel mogelijk elegant fruit en fraicheur in de wijn te behouden!

In de neus veel cerise en rode bessentonen. Levendig fris en aanstekelijk! Rond en soepel van smaak is dit een echte plezierwijn!

Vinha do Torrao Rose Setubal

€ 7,45

Specificaties

Stijl Aromatisch, Elegant, Droog
Aroma's Aardbei, Framboos, Kers
Regio Setubal, Portugal
Druif touriga nacional, castelao+
Oogstjaar 2022

Vinha do Torrao Rose Setubal als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel +31 (0)765 21 81 25

Gerelateerde producten

Menu