Domaine Papagiannakos werd opgericht in 1919 en ligt in de regio Attica in Centraal-Griekenland, op slechts 29 km van Athene. Tegenwoordig wordt de wijnmakerij gerund door de derde generatie, Vassilis Papagiannakos, die een nieuw tijdperk van moderne wijnbereiding heeft ingeluid, terwijl de toewijding van de familie aan het cultiveren en behouden van de beroemdste inheemse druif uit de regio, Savatiano, nog steeds behouden blijft. Daarnaast heeft het Domaine Malagousia en Assyrtiko.
De wijngaarden van Assyrtiko bevinden zich in het noordoosten van Attica, op een hoogte van 100 meter. De wijngaard heeft een noordoostelijke ligging en wordt bewerkt zonder irrigatie, hetgeen resulteert in laagproductieve wijnstokken die druiven produceren met rijke, geconcentreerde fruitsmaken.
Uitgesproken neus van citrusfruit, geel fruit met een behoorlijk ziltig en krijterig karakter. In de mond veel concentratie, tonen van citrus en groene appel. De frisse zuren geven balans en lengte.
Schenk de assyrtiko bij gegrilde makreel, langoustines, gefrituurde ansjovis, tempura en fritto misto (gefrituurde groente).
Stijl | Fruitrijk, Elegant, Levendig |
Aroma's | Appel, Citrus, Peer |
Regio | Attica, Griekenland |
Druif | assyrtiko |
Agricultuur | Lutte Raisonnee |
Oogstjaar | 2023 |
Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel +31 (0)765 21 81 25