Petit Blei

Priorato is de bakermat van de traditionele Catalaanse wijnbereiding. Het gebied kreeg in 1954 een D.O. erkenning. technieken is de kwaliteit er wel sterk op vooruit gegaan. De D.O. Priorat, gelegen in de provincie Tarragona, bestaat uit de dorpen La Morera de Montsant, Scala Dei, La Vilella, Gratallops, Bellmunt, Porrera, Poboleda, Torroja, Lloá, Falset en Mola. Geen andere regio van Spanje kenmerkt zich zo door vooruitgang, opkomst en dynamiek op het gebied van kwaliteit als Priorat. Wijnen uit Priorat zijn net zo goed als dat ze zeldzaam zijn.

Mas d’en Blei ligt in de vallei van de rivier de Siurana, in de gemeente La Morera del Montsant.

Het vat de karakteristieke waarden van de Priorat samen: de bekendheid van leisteen, kustlandbouw, productie met lage opbrengsten en het karakter van de bevolking, mensen met een sterk identiteitsgevoel. Om deze reden hebben de wijnen van het landgoed een uitgesproken eigen persoonlijkheid, het resultaat van het unieke karakter van deze Priorat-schat en een bijzonder zorgvuldig productieproces.

Herbiciden en pesticiden worden gemeden, er wordt alleen gebruik gemaakt van wilde,

druifeigen gisten en de druiven worden geperst met een 19e eeuwse (!) druivenpers. Logischerwijs wordt er handmatig geoogst, de druiven van de verschillende percelen vergisten apart en voor de barriques worden uitsluitend de beste tonneliers benaderd.

De Petit Blei is een wijn gemaakt van 100% garnatxa negra. Na de handmatige oogst, een strenge selectie van het fruit en de natuurlijke fermentatie krijgt de jonge wijn 6 maanden rijping op Franse barriques. Het resultaat is een vriendelijke wijn met volop ruimte voor rode en zwarte vruchten (vers en confiture) en een zekere bloemigheid (viooltjes), zwarte thee en zoethout. Een volle smaak met fijne, rijpe tannines en geen overdaad aan hout.

Het verdient wel aanbeveling de fles enkele uren vooraf te openen of te decanteren!

Petit Blei Garnatxa

€ 22,75

Specificaties

Stijl Aromatisch, Gestructureerd, Vol
Aroma's Blauwe bes, Tabak, Ceder
Regio Priorat, Spanje
Druif garnatxa negra
Agricultuur lutte raisonee
Oogstjaar 2021

Petit Blei Garnatxa als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel +31 (0)765 21 81 25

Gerelateerde producten

Menu