E.-Cornu-Chorey-les-Beaune-Les-Bons-Ores

De Bourgogne is een van de meest complexe wijngebieden ter wereld. De wijnen zijn van oudsher wereldberoemd en met name de Premier en Grand Cru-wijnen zijn van absolute wereldklasse. Dat succes is in grote mate te danken aan de Benedictijner en Cisterciënzer kloosterordes die vanaf de 10 eeuw bezit namen van een groot deel van het Bourgondische grondgebied en dat in cultuur brachten. De monniken probeerden de kwaliteit van de verschillende delen op systematische wijze in kaart te brengen en ontwikkelden zo de climats, percelen die vanwege hun speciale terroir herkenbare en typische wijnen opleveren. De beste zijn climats zijn geklasseerd als Premier of Grand Cru.

Domaine Edmond Cornu is een klein familiebezit in het noorden van de Cotes de Beaune. Inmiddels heeft Pierre het stokje van zijn vader (Edmond) overgenomen en leidt het bedrijf samen met zijn vrouw Edith. Vader Edmond, alhoewel gepensioneerd, staat ze bijna dagelijks bij met adviezen en hier en daar de helpende hand. Ze bezitten ca. 15,5 ha wijngaard, waarvan 13,5 ha beplant is met pinot noir, 1,5 ha met chardonnay en 0,5 ha met aligote.

De wijngaarden worden bewerkt volgens het 'lutte raisonnee' principe, waarbij met uiterste zorg voor de natuur gewerkt wordt. Een lange termijn project om de wijngaarden en wijnstokken zo vitaal mogelijk te krijgen. Hierdoor ontstaat een betere weerstand tegen ziektes in de wijngaard en oogst je gezonder fruit. "Delicaat, geraffineerd en elegant" zijn de drie woorden die Pierre gebruikt om de stijl van zijn wijnen te b eschrijven.

De AOC Chorey-les-Beaune bestaat sinds 1970, maar werd lange tijd verkocht onder Côtes de Beaune Villages en is daardoor minder bekend dan de aangrenzende AOC’s . De wijnstokken worden geplant op lichte kleiachtige kalksteengrond met een ondergrond van grind.

Stoere wijn, dik sap in de neus. Charmante aanzet met tonen van kersen, griottes, veel sappigheid en stoere tannines. Heerlijke wildwijn, harde kazen of kruidige worst.

Edmond Cornu Chorey-les-Beaune 'Les Bons Ores'

€ 31,50

Specificaties

Stijl Fruitrijk, Gestructureerd, Sappig
Aroma's Aardbei, Kers, Tabak
Regio Bourgogne, Frankrijk
Druif pinot noir
Agricultuur biologisch
Oogstjaar 2018

Edmond Cornu Chorey-les-Beaune 'Les Bons Ores' als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel +31 (0)765 21 81 25

Gerelateerde producten

Tahbilk GSM

Australie, Victoria grenache, shiraz, mourvedre
€ 17,50
Menu