Petit Virgo

De Herdade Torre do Frade bestaat sinds 1384 en heeft een rijke geschiedenis. Van 1384 tot 1834 was dit chateau een klooster waar wijn werd geproduceerd met oude recepten die door de Romeinen waren achtergelaten. In 1839 is dit mooie en grote eigendom van 3000 hectare gekocht door de huidige eigenaar familie. Sindsdien is de traditie in de familie gebleven. Dit mooie, geschiedenisrijke en traditievolle domein is in 1974 tijdens de Portugese revolutie overgenomen door de communisten, en dit bleef in hun bezit tot 1980. Toen de familie Bagulho Albino in 1980 naar hun chateau was teruggekeerd, was alles door de communisten verwoest. De communisten hebben enkel een oude tractor achtergelaten.

De familie Bagulho Albino heeft al hun kapitaal moeten aanspreken om te investeren en alles weer op te bouwen en om alles, zoals de kurken, olijfoliën, granen, het vee en de wijnen terug te veranderen zoals vroeger. In 1999 werden de wijnstokken op 40 hectare land aangeplant. In 2004 werd de eerste wijn van de ‘Herdade Torre do Frade Reserva 2004’ rood gemaakt.

Petit Virgo Branco is een blend van arinto & antao vaz. Alle druiven zijn met de hand geplukt en gecontroleerd bij ontvangst in de cuverie. De druiven zijn geperst en gefermenteerd in RVS tanks. Gevolgd door een rijping van maanden in RVS tanks op een gecontroleerde temperatuur van 14 graden Celsius. Een levendige, frisse wijn met tonen van peer en citrus en een levendige, lange afdronk.

Petit Virgo Branco

€ 10,95

Specificaties

Stijl Aromatisch, Levendig, Sappig
Aroma's Appel, Citrus, Peer
Regio Alentejo, Portugal
Druif arinto, antão vaz
Agricultuur lutte raisonee
Oogstjaar 2021

Petit Virgo Branco als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel +31 (0)765 21 81 25

Gerelateerde producten

Menu