PSI

Peter Sisseck, van Deense origine, is een van Spanjes meest bekende wijnmakers. Hij deed ervaring op als jonge oenoloog in Bordeaux en Californië en startte vervolgens in 1990 als oenoloog van het domein Hacienda Monasterio in Ribera del Duero. Het was hier dat hij het werkelijke potentieel van de Tinto Fino leerde inschatten. In 1995 maakte hij zijn eerste eigen wijn in een garage in Quintalilla de Onésimo. Sisseck werkt vanaf het begin met oude wijnstokken en verzorgt deze volgens de biodynamische principes. Samen met Pablo Rubio startte hij in 2007 het project PSI. De mythe Pingus werd geboren.

Psi bestaat voor meer dan 90% uit Tinto Fino (Tempranillo). De laatste jaren is dit een blend met een gering percentage Garnacha Tinto erbij. Psi is afkomstig uit vier verschillende dorpen (in totaal 417 kleine wijngaarden) met een gemiddelde oogst van 3000 kg/ha.

Diep en jong van kleur. Gebalde geuren, alles is er maar komt er na verloop van tijd pas uit. Een fijnere Tempranillo‐expressie van het hoogste niveau: klasse, fruit, zacht, zonnig. Vlezige aanzet met heel veel fruit. Sappige finale met een knipoog naar de authentieke Ribera del Duero.

PSI by Pingus

€ 48,50

Specificaties

Stijl Vol, Elegant, Gestructureerd
Aroma's Blauwe bes, Cacao, Ceder
Regio Ribeira del Duero, Spanje
Druif Tinto Fino
Agricultuur biologisch
Oogstjaar 2021

PSI by Pingus als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel +31 (0)765 21 81 25

Gerelateerde producten

Menu