Espiga Tinto 2020

Lisboa is het overkoepelende wijngebied rondom en vooral ten noorden van de gelijknamige Portugese hoofdstad. Het vormt een brede strook langs de Atlantische Oceaan, die het klimaat sterk beïnvloedt: de zomers zijn relatief koel, de winters niet erg koud. De bodem is zeer gevarieerd en kan bestaan uit zandsteen, klei en kalksteen met graniet in de ondergrond. Onder het wijngebied valt onder andere de DOP Alenquer, maar daarnaast omvat Lisboa nog acht andere, waaronder Bucelas, Carcavelos en Colares. Het gebied stond tot 2009 bekend onder de naam Estremadura, wat tevens de geografische benaming is van de streek, maar werd omgedoopt tot Lisboa vanwege de verwarring met de dorre Spaanse regio Estremadura.

Casa Santos Lima is een familiebedrijf dat wijn maakt in vijf Portugese wijngebieden. Het belangrijkste domein is gevestigd in Alenquer, zo’n veertig kilometer ten noorden van Lissabon. Alenquer is een prachtig ongerept gebied, dat niet alleen beroemd is om zijn fotogenieke dorpjes ook om zijn interessante wijndomeinen waar al eeuwenlang wijn wordt gemaakt. Casa Santos Lima is daar een mooi voorbeeld van. Het wijnhuis werd ooit opgericht door Joaquim Santos Lima en behoorde aan het einde van de negentiende eeuw al tot een van de grootste producenten en exporteurs van Portugal. Tegenwoordig omvatten de wijngaarden op de verschillende domeinen in totaal 400 hectare en maak Casa Santos Lima met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Ze worden gemaakt van Portugese druivenrassen, soms aangevuld met internationale rassen zoals cabernet sauvignon, merlot, syrah, pinot noir, sauvignon en chardonnay.

Espiga Tinto is een blend van castelão, tinta roriz, touriga nacional, syrah en alicante bouschet. De ontsteelde trossen woren direct licht geperst en en op lage temperatuur vergist in roestvrijstalen tanks. Een deel van de wijn ondergaat een korte houtrijping.

Dieprode kleur. Aangename houttonen door een gedeeltelijke rijping op eikenhout. Daarnaast kersenfruit, een volle, krachtige, maar sappige smaak met soepele tannines. Te serveren bij geroosterd vlees en licht gerijpte kazen.

Quinta da Espiga Tinto

€ 8,95

Specificaties

Stijl Sappig, Fruitrijk, Rond
Aroma's Blauwe bes, Kers, Pruim
Regio Lisboa, Portugal
Druif castelão, tinta roriz +
Oogstjaar 2021

Quinta da Espiga Tinto als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel +31 (0)765 21 81 25

Gerelateerde producten

Menu