Rey Fernando amontillado

De geschiedenis van deze bodega begint met Andrada-Vanderwilde familie. Deze familie had een lange traditie in dit gebied met het produceren van druiven en wijn voor de productie van sherry. In 1972 doopte D. Fernando Andrada-Vanderwilde de bodega om naar de naam "Fernando de Castilla" met het idee om een brandy van uitzonderlijke kwaliteit te produceren.

De kelders van Bodegas Rey Fernando de Castilla bevinden zich in het historische centrum van Jerez. Hier vindt men de echte schatten van deze wijnbouw regio. De collectie van sherrywijnen is samengesteld uit de beste wijnen uit het gebied. Variërend van de bleke, licht en elegante finos tot de unieke Antique sherrylijn die de hoogste nationale en internationale onderscheidingen gewonnen hebben.Dit oude wijnhuis, gelegen in het historische centrum van Jerez, werd in 1999 gekocht door de Noor Jan Pettersen. Hij richt zich uitsluitend op het maken van complexe topsherry’s, voornamelijk afkomstig van Single Solera’s. Hoewel de meeste Solera’s zo oud zijn dat ze het VOS- of VORS-label mogen dragen, gebruikt Pettersen deze kwaliteitsaanduiding niet. Hij vindt het een vanzelfsprekend element van kwaliteit.

Niet alleen worden de Sherry’s niet geblend, maar ook blijven filtering en koude stabilisatie achterwege om de subtiele en pure aroma’s van deze uitgesproken wijnen te bewaren. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de Sherry’s van Rey Fernando de Castilla doorgaans de

hoogste punten scoren op internationale wijnconcoursen en door Sherry-kenners tot de absolute top van Jerez gerekend worden.

De Amontillado rijpt zonder de beschermende flor en heeft daardoor een oxidatief karakter. Het bouquet is indringend, maar ook subtiel met tonen van hazelnoten. In de mond heeft de wijn meer body dan de fino en manzanilla, en een iets mildere en zachtere smaak. Gekoeld lekker als aperitiefwijn. Aan tafel heerlijk bij kalfsvlees of vette vissoorten. Gaat ook voortreffelijk samen pittige kazen, aardse paddestoelen, chorizo of mooie gedroogde hamsoorten.

Rey Fernando de Castillo Amontillado

€ 14,95

Specificaties

Regio Jerez, Spanje

Rey Fernando de Castillo Amontillado als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel +31 (0)765 21 81 25

Gerelateerde producten

Menu