Muga El anden

Bodegas Muga, een familiebedrijf opgericht in 1932, staat bekend om haar traditioneel gemaakte Rioja’s en wordt internationaal tot de beste producenten van Rioja gerekend. Men maakt voornamelijk rood, iets wit, rosé en een cava. Muga bezit nu 248 ha wijngaard in het bergachtige gedeelte van Rioja Alta. De gemiddelde leeftijd van de stokken is 25 jaar. Muga heeft de laatste vijftien jaar veel geïnvesteerd in eigen wijngaarden. Percelen als El Estepal, La Loma en La Loma Alta, La Laguna, La Roma, Las Fuentes, Baltracones en de percelen bij Sajazarra geven Muga kwalitatief onderscheidende druiven voor de verschillende wijnen. Daarnaast controleert Muga 148 ha wijngaard van boeren die onder contract staan. Zeker 80% wordt in Spanje verkocht, overig is export. Als een van de weinige bodega’s maken en repareren vier eigen tonneliers de ruim 13.000 vaten, nodig voor een klassieke rijping op Frans en Amerikaans eiken. Jesús Azcárate is de enige meester tonnelier in Spanje die ook zelf nog grote foudres, vergistingskuipen en grote vaten voor het blenden maakt. Bodegas Muga werkt praktisch biologisch in de wijngaard en bemest alleen met zelfgemaakte compost van snoeihout, schapenmest en de restanten uit de vaten bestaande uit bezinksel en eiwit van na de klaring. Muga weet als geen ander traditie te combineren met de moderniteit: sinds kort werkt men bij de selectie van druiven met een tri optic machine. Isabel en broer Isacín Muga sr. (tweede generatie) geven leiding aan dit prachtige familiebedrijf, bijgestaan door (derde generatie) Isacín’s zonen Jorge (wijngaard en oenoloog), Isaac jr. (oenoloog), dochter Eva (communicatie) en neven Manuel jr. en Juan (verkoop), Eduardo (financiën) en nicht Ana (communicatie).

Na gisting op grote houten vaten van 16.000 l met druifeigen gisten ondergaat de wijn een rijping van 14 maanden in barriques van Frans- en Centraal Europees eiken. Klaring via vers eiwit, de wijnen worden niet gefilterd. Dit alles zorgt voor het authentieke karakter, waar Muga om bekend staat. De flessen blijven nog minimaal 12 maanden in de kelder bewaard zodat de wijn als Crianza op de markt gebracht kan worden.

Robijnrood van kleur. Elegante neus met wat aardbei, rood fruit en lichte houttonen. Prettig ontwikkelde smaak, romige zachte tannines, gedomineerd door rood fruit, licht tabak, ook wat gestoofd fruit en ceder, zeer toegankelijk met een milde, elegante afdronk.

Rioja Muga El Anden de la Estacion Crianza

€ 17,75

Specificaties

Stijl Elegant, Fruitrijk, Vol
Aroma's Aardbei, Blauwe bes, Vanille
Regio Rioja, Spanje
Druif tempranillo, garnacha +
Agricultuur biologisch
Oogstjaar 2019

Rioja Muga El Anden de la Estacion Crianza als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel +31 (0)765 21 81 25

Gerelateerde producten

Menu