Rizzardi Lugana

De geschiedenis van wijnhuis Guerrieri Rizzardi laat zich lezen als een historische roman. Midden in de grandioze Veneto-regio, omgeven door bergen, kust èn laagland, kwamen twee adellijke geslachten samen: de graven Guerierri (uit Bardolino) en Rizzardi (uit Negrar). Beide families hadden reeds vóór de zeventiende eeuw wijngaarden en kelders in bezit. Toen in 1913 twee telgen uit deze eeuwenoude geslachten een huwelijk aangingen, was een jaar later het eerste Guerrierri Rizzardi-label een feit. De daarop volgende generaties bleken er steeds mensen uit beide families interesse te hebben in het maken van goede wijnen, en enkele slimme aankopen van grond in de omgeving resulteerden in een uitgekiende selectie van wijngaarden die voor verschillende druivensoorten geschikt waren.

Het gebied Lugana omvat vijf gemeenten aan de zuidelijke oever van het Gardameer, waarvan vier in de provincie Lombardije en één in Veneto. Vaste kleilagen met een voornamelijk hoog kalk- en mineralenaandeel, ontstaan uit gletchermorenen en sedimenten, kenmerken de bodems. Pas in de hoger gelegen randgebieden neemt het zandaandeel duidelijk toe. De wijndruifsoort turbiana di lugana (Trebbiano di Lugana) is kenmerkend voor Lugana.

De druiven worden na strenge selectie geoogst en ondergaan een gisting op RVS cuve’s. Vervolgens rijpt de jonge wijn nog enkele maanden op de lie’s, waarna botteling volgt.

Deze levendige witte wijn is verfijnd, elegant en mineraal; perfect passend bij zoet- en zeevisgerechten, verse schaaldieren, sushi en jonge kaas.

Rizzardi Lugana Bianco

€ 17,95

Specificaties

Stijl Elegant, Zuiver, Fruitrijk
Aroma's Bloemig, Citrus, Peer
Regio Veneto, Spanje
Druif turbiana
Oogstjaar 2022

Rizzardi Lugana Bianco als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel +31 (0)765 21 81 25

Gerelateerde producten

Menu