Sancerre Rouge Crochet

Daniel Crochet is de vierde generatie Crochet in Bue, een gehucht op 6 km. van Sancerre. Hij nam het domein in 1996 over van zijn ouders en bezit inmiddels ruim 18 ha. wijngaard, waarvan 3,5 ha. beplant is met pinot noir en overig met sauvignon blanc. De bodem is overwegend oude klei-kalkbodem en kalkbodem met kiezels. Daniel werkt zoveel mogelijk biologisch. Tussen de rijen druivenstokken groeit gras, om de bodem te beschermen tegen erosie en om opbrengst te beperken, waardoor de druiven meer concentratie krijgen.

De oogst gebeurt handmatig om een optimale selectie van het fruit te verkrijgen. De druiven worden ontsteeld en gekneusd, waarna de gisting plaats vindt. Tijdens de gisting wordt de wijn van de onderkant van de cuve naar boven gepompt en over de 'hoed' (koek van schillen die boven op de wijn drijft) gespoten. Na vinificatie krijgt ca. 60% van de wijn rijping in barrique en 40% op rvs tanks. Daarna volgt de assemblage en rijpt nog 8 maanden op rvs verder, alvorens gebotteld te worden.

In de neus bosaardbeitjes en viooltjes met fijne houttonen. De smaak is opvallend gestructureerd, bijna stoer, maar met verleidelijk rood fruit en een frisse, ronde smaak. Ideale lunchwijn en fijn begeleider van gevogelte en kalfsvlees of -licht gekoeld- met stevige visgerechten.

Sancerre Rouge Daniel Crochet

€ 22,50

Specificaties

Stijl Elegant, Levendig
Aroma's Framboos, Kers, Tabak
Regio Loire, Frankrijk
Druif pinot noir
Agricultuur Biologisch
Oogstjaar 2021

Sancerre Rouge Daniel Crochet als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel +31 (0)765 21 81 25

Gerelateerde producten

Menu