Salvatore Geraci is Palari’s wijnmaker en eigenaar en bezit op Sicilia een aantal zeer bijzondere kleine wijngaarden gelegen binnen de door Salvatore zelf geherintroduceerde DOC Faro en de nieuwe DOC Sicilia en DOC Etna. De piepkleine DOC Faro bestaat uit slechts 21 ha wijngaarden, verdeeld over 17 domeinen. De wijngaarden van Palari vinden we hier op zo’n 600 meter boven zeeniveau op steile, stenen terrassen, hemelsbreed slechts 1500 meter verwijderd van de Middellandse zee, boven de straat van Messina. Van de 7 ha tellende wijngaarden valt 1,5 ha in de DOC Faro; de rest valt onder de nieuwe DOC Sicilia. De wijnen van Palari worden biologisch (niet gecertificeerd) gemaakt, met inheemse gisten, van een piepkleine (30 hl/ha) handmatige oogst. Het bewaarpotentieel van Palari’s wijnen is uitzonderlijk te noemen; Neem gerust 10-15 en soms wel 20 jaar in acht. Alle wijnen worden met grote regelmaat bekroond met Tre Bicchieri, Cinque Grappoli en hoge scores van R. Parker.
De wijn is afkomstig van een 1,5 ha kleine wijngaard op 600 meter hoogte in de heuvels boven de Straat van Messina op een ondergrond van kalksteen en klei. Het is een blend van nerello mascalese 65% en nerello cappuccio 15%, nocera 15% en acitana, galatena, jacché, cor’e palumba 5%) De most vergist en rijpt minimaal 24 maanden op (hoofzakelijk nieuwe) Frans eikenhouten vaten). Daarna nog minimaal nog 2 jaar flesrijping.
Stijl: Elegant, fris, complex
In de neus tonen van (bos)bes, balsamico, kreupelhout en iets van rauwe cacao met getoast hout. Elegante en levendige aanzet met rode bessen, granaatappel, sinaasappelschil, getoast hout en een vleugje steranijs, gevolgd door gepolijste tannines met een lange, intense, verrassend frisse afdronk.
Combineer met lams- en rundvlees, stoofpotten, oude kazen, droge hammen. Het verdient aanbeveling de wijn te decanteren!
Stijl | Elegant, Fruitrijk, Vol |
Aroma's | Cacao, Ceder, Specerijen |
Regio | Sicilie (Etna), Italie |
Druif | nerello mascalese, nerello cappuccio + |
Agricultuur | biologisch |
Oogstjaar | 2016 |
Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel +31 (0)765 21 81 25