Stift-Klosterneuburg Zierfandler rotgipfler

In 1114 gaf Graf Leopold III opdracht om bij Wenen een wijngoed te stichten omdat het klooster van de Congregatie van Augustijner kanunniken in gebruik werd genomen. Het is niet alleen het oudste wijngoed in Oostenrijk maar met ca 110 ha aan wijngaardoppervlakte ook het grootste.

Wat Stift Klosterneuburg bijzonder maakt is dat hier op initiatief van de Augustijner kanunniken de eerste wijnbouwschool in de wereld werd opgericht. Men noemde het “Höhere Bundesanstalt für Wein und Obstbau Klosterne uburg”. Tot op de dag van vandaag is het nog steeds een vooraanstaand instituut voor wijnbouw, wetenschappelijk onderzoek en studie. Zo ontwikkelde professor Dr. Fritz Zweigelt hier de druivensoort Blauer Zweigelt in 1922, die nu een van de vooraanstaande rode wijndruiven van Oostenrijk is. Ook nu nog leven er Kanunniken in de Orde van de heilige Augustinus.

In Gumpoldskirchen, ten zuiden van Wenen, vinden we de klassieke, maar onbekende druiven zierfandler en rotgipfler. Deze Zierfandler-Rotgipfler presenteert zich in de neus met tonen van rijp steenfruit met een beetje rabarber, fijne, geurige bloesemhoning. In de mond is het complex met veel structuur, exotische aroma's en een goede balans. Het is een wijn die ook goed kan rijpen!

Stift Kloster Neuburg Zierfandler Rotgipfler

€ 17,95

Specificaties

Stijl Elegant, Gestructureerd, Sappig
Aroma's Appel, Citrus, Peer
Regio Wenen, Oostenrijk
Druif zierfandler, rotgipfler
Oogstjaar 2019

Stift Kloster Neuburg Zierfandler Rotgipfler als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel +31 (0)765 21 81 25

Gerelateerde producten

Menu