Bolfan Zagorski Bregi

Kroatie is één van de oudste wijngebieden ter wereld. De wijnbouw in het huidige Kroatië bestond al honderden jaren voor de opkomst van het Romeinse Rijk. De wijngebieden in Kroatië zijn verdeeld in twee zones die klimatologisch aanzienlijk verschillen; de Kroatische binnenlanden (Kontinetalna) en de Adriatische kuststrook (Primorska). De continentale wijnstreken liggen in het noord-westen (Plješivica, Prigorje, Varaždin, Međimurje, Pokuplje en Moslavina) en noord-oosten (Slavonië en Dunav). In de binnenlanden bestaat de productie vooral uit witte wijn. De kuststreek omvat de gehele Kroatische kust, Istrië, Noord Dalmatië, Dalmatisch Zagora en Midden- en Zuid Dalmatië.

De hooglanden van Kroatië is de koudste wijnregio van Kroatië rondom de hoofdstad Zagreb. Het landschap bestaat uit heuvels (niet echt enorme bergen) en pittoreske kleine wijngaarden. De regio Zagorje ligt in Noord Kroatië, tegen de Sloveense grens aan. Hier komen de beste wijnen uit de regio vandaan.

Het wijnhuis Bolfan Vinski Vrh, wat vrij vertaald betekent: Bolfan wijn van de top. Het wijnhuis ligt dan ook letterlijk op de top van een berg. Vanaf het wijnhuis heb je 360 graden zicht op de wijngaarden en landerijen die op de hellingen rondom liggen. Wijnmaker Tomislav Bolfan heeft als doel om volledig natuurlijke wijn te produceren en is bio-dynamisch!

Deze blend van graševina (welschriesling), sauvignon blanc en rizvanca (müller-thurgau) geeft een levendige, elegante droge wijn. In de neus veel wit fruit, citrus en witte bloemen. De smaak is knisperfris, eetlustopwekkend met grapefruit en pompelmoes. Verrukkelijke aperitiefwijn of begeleider van allerhande visgerechten en wit vlees.

Bolfan Zagorski Bregi

€ 11,45

Specificaties

Stijl Aromatisch, Droog, Elegant
Aroma's Appel, Citrus, Vegetaal
Regio Zagorje, Kroatië
Druif graševina, sauvignon blanc
Agricultuur bio dynamisch
Oogstjaar 2021

Bolfan Zagorski Bregi als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel +31 (0)765 21 81 25

Gerelateerde producten

Menu