Llebre

Even ten zuidwesten van Barcelona ligt een zeer interessant, maar onbekend Catelaans wijngebiedje genaamd Costers del Segre; een bergachtig, ruig gebied dat aan de voet van de Pyreneeën is gelegen. De wijnmaker waar het allemaal om draait is Tomàs Cusiné Barber; 20 jaar lang was hij de drijvende kracht achter het succes van Castell del Remei (ook gelegen in Costers del Segre) totdat hij in 2003 besloot om zijn eigen wijnproject te starten in El Vilosell. Hier kon hij een oude coöperatie overnemen met 29 hectaren; perfect gelegen op 700 meter hoogte en op een steenworp afstand gelegen van Priorato. De bodem is hier kalkrijke grond met daarnaast een gezonde verhouding klei, zand en een toplaag van ronde rivierstenen.

Tomàs is een bijzonder getalenteerde wijnmaker; hij durft te experimenteren en hij begon dan ook als eerste met het aanplanten van verschillende rassen om te bepalen welke soorten het beste presteerden. De uiteindelijke keuze viel naast Grenache en Tempranillo onder andere op Cabernet-Sauvignon, Merlot en Syrah voor de rode wijnen en Chardonnay, Sauvignon Blanc, Macabeo en Riesling voor wit. Overrijp Fruit wordt vermeden en men is altijd op zoek naar de perfecte balans tussen fruit, tannines met de juiste zuren voor de frisheid. Zijn filosofie is om elegante terroir gerichte karakterwijnen te maken die vooral smakelijk zijn voor een breed publiek.

Llebre

Handmatige oogst en zorgvuldige, klassieke vinificatie : na het kneuzen en ontstelen van de druiven een gecontroleerde gisting op roestvrij staal met temperatuursbeheersing. Appelmelkzurengisting op hout met het oproeren van de fijne gistsporen gedurende 3 maanden.

Fijne, fruitgedreven, mediterrane expressie met tonen van dadels, rozijnen en pruimen. Ook lichte tonen van vruchtenjam en chocolade. Het hout is heel discreet, maar zorgt voor een frisse zweem in combinatie met houtteer. Volle fruitrijke, maar toch complexe wijn. Elegant en gestructureerd met veel sap en lengte. Heerlijke eetwijn (lunch, diner) die ook buiten de maaltijd optimaal genoten kan worden. Te serveren bij (mais-kip, parelhoen, patrijs), kalfsvlees, lam (niet de bout). Op de huid gebakken vis of een plank kazen.

Tomas Cusine Llebre

€ 14,25

Specificaties

Stijl Fruitrijk, Sappig, Droog
Aroma's Blauwe bes, Kers, Specerijen
Regio Catalunya, Spanje
Druif tempranillo, merlot, +
Oogstjaar 2022

Tomas Cusine Llebre als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel +31 (0)765 21 81 25

Gerelateerde producten

Menu