Tormes Vinho Verde

Lima Smith is opgericht door de Brazilaan Marcello Lima en de Brit Tony Smith. Dit blijkt een geslaagde combinatie te zijn want inmiddels bezitten ze meerdere wijndomeinen in Noord Portugal. Dat gaat om het fameuze Quinta das Tecedeiras in de Douro en Covela en Fundação Eça Queiroz in Vinho Verde. Stuk voor stuk belangrijke bedrijven in de respectievelijke regio's. Ze hebben samenwerking gezocht met de fameuze wijnmaker Rui Cunha, die adviseert en begeleidt.

José Maria de Eça de Queiroz of Eça de Queirós wordt over het algemeen beschouwd als de beroemdste Portugese schrijver uit de 20e eeuw. Hij wordt vaak gezien als de Portugese tegenhanger van de Franse schrijver Gustave Flaubert. Tormes’ is ook de oudste ‘naam’ in de Vinho Verde streek en nog steeds één van de meest iconische. Het was gedurende lange periode de enige Vinho Verde die door de president van de republiek gedronken werd. Een wijn met een rijke historie en nog steeds de lekkerste Vinho Verde die je kunt vinden!

Een klassieke Vinho Verde uit de subregio ‘Baião’. Het terroir van deze streek wordt gekenmerkt door zijn granieten ondergrond, hete dagen en koele nachten. Een perfecte combinatie voor de avesso en arinto druif.

Het is een opwekkende wijn die in de geur intens florale tonen heeft met appel, peer, citrus en wat tropisch fruit. In de smaak is hij opvallend zacht en fris, met een klein tinteltje en de afdronk wordt gedomineerd door zijn fruit. Een heerlijke, licht verteerbare (12% alc.) zomerwijn die ook verrassend goed combineert met salades met zeevruchten, wit vlees of zelfs bacalhau.

Tormes Vinho Verde

€ 9,45

Specificaties

Stijl Elegant, Fruitrijk, Zuiver
Aroma's Appel, Geel fruit, Citrus
Regio Vinho Verde, Portugal
Druif avesso, arinto
Agricultuur lutte raisonee
Oogstjaar 2022

Tormes Vinho Verde als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel +31 (0)765 21 81 25

Gerelateerde producten

Menu