Vale D. Maria Sabor Branco

Gelegen in het hart van de Douro-regio, in Cima Corgo in de Vale do Rio Torto, dateren de eerste gegevens van Quinta Vale D. Maria uit 1868. De geschiedenis van de wijnbereiding van Quinta Vale D. Maria begint in 1996 in de handen van Cristiano van Zeller, wanneer hij het pand koopt van de familie van zijn vrouw Joana Lemos van Zeller. Sindsdien staat Quinta Vale D. Maria, dankzij veel toewijding en passie, aan de basis van unieke wijnen, waarvan de kwaliteit nationaal en internationaal wordt erkend. Het diepe respect voor deze regio en voor de nalatenschap van Cristiano van Zeller lag aan de basis van de overname van Quinta Vale D. Maria door Aveleda in 2017. Een jaar eerder had Aveleda al Quinta Vale do Sabor, gelegen in de subregio Douro Superior overgenomen. Sindsdien staat Quinta Vale D. Maria, dankzij veel toewijding en passie, aan de basis van unieke wijnen, waarvan de kwaliteit nationaal en internationaal wordt erkend.

Hier hebben ze 45 hectaren wijnstokken met 41 verschillende druivensoorten geplant, op een ligging van zuid, zuidoosten, zuidwesten, oost en west op een extreem steile hellingen. De wijnstokken zijn van minimaal 12 jaar oud en andere zijn wel 110 jaar oud, de diversiteit is immens. De wijnen van Quinta Vale Dona Maria weerspiegelt een authentieke Douro karakter en gaat over persoonlijkheid, opwinding, plezier, betrouwbaarheid, innovatie, mensen en leven. Hoewel Quinta Vale Dona Maria het kleinste landgoed is in de groep van de Douro Boys, zijn hun wijnen te vinden in de beste restaurants en wijnbars over de hele wereld.

Langs de historische en prachtige vallei van de Rio Sabor zijn wijngaarden tussen 20 en 35 jaar oud geselecteerd, aangeplant op de hellingen van de Rio Sabor Valley, die de frisheid, dichtheid en levendigheid van deze subregio weerspiegelen. Na een zorgvuldige selectie op de sorteermat worden de druiven ontsteeld en lichtjes gekneusd. Zorgvuldig geperst in een pneumatische pers. De most wordt gedurende 24 uur bij 10ºC gedecanteerd in roestvrijstalen vaten. De wijn fermenteert bij gecontroleerde temperaturen in roestvrijstalen vaten en Frans eikenhouten vaten die zorgvuldig voor deze wijn zijn geselecteerd. Na de gisting rijpt de wijn 8 maanden in dezelfde vaten.

De wijn is intens en geconcentreerd, maar tegelijkertijd sappig en met veel fraicheur. De neus is licht tropisch met aroma's van abrikoos en mango. Lichte hazelnootachtige toets door de houtrijping. Heerlijke begeleider van bv. octopus, gegrilde vis of een plank kazen.

Vale D. Maria Vinhas de Sabor Branco

€ 24,95 € 20,95

Specificaties

Stijl Vol, Rijp, Fruitrijk
Aroma's Appel, Geel fruit, Citrus
Regio Douro, Portugal
Druif codega de larinho, viosinho +
Oogstjaar 2021

Vale D. Maria Vinhas de Sabor Branco als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel +31 (0)765 21 81 25

Gerelateerde producten

Menu