Wagner Stempel riesling_gutswein_xxx

In 1993 heeft Daniel Wagner de regie overgenomen op het ouderlijke Weingut, dat stamt uit 1855. Tijdens zijn opleiding deed hij ervaring op in Bordeaux, Toscane en Californië. Weingut Wagner-Stempel werd in mei 2004 opgenomen in de VDP (Verein Deutsche Prädikatswinzer – de top 200 wijnboeren van Duitsland). Weingut Wagner-Stempel uit Siefersheim, Rheinhessen, heeft in hoog tempo een grote naamsbekendheid verworven, mede door alle lovende woorden en beoordelingen in de Eichelmann-gids en door de Gault Millau.

Daniël Wagner is de gedreven wijnmaker achter dit familiedomein. Hij bezit 13 ha wijngaarden in Rheinhessen. Porphyrbodems staan aan de basis van deze elegante wijnen met prachtig fijne zuren. Het overgrote deel is droog en juist die wijnen vallen elk jaar positief op. Op het domein constateren we elk jaar zelf hoe gecontroleerd en professioneel het er hier aan toe gaat. Hoe groot de weersverschillen jaarlijks ook zijn, er wordt elk jaar steevast het beste resultaat behaald met typerende terroirwijnen. Het weingut maakt de verkiezing tot 'Aufsteiger des Jahres 2009' voortdurend waar en niet voor niets hebben de wijnen van Wagner-Stempel de afgelopen vier jaar telkens de titel ‘Wijn van het Jaar’ op het Proefschrift Wijnconcours gewonnen.

Riesling is de koningin van de Duitse druivenrassen. Zo'n 50% van Daniels aanplant bestaat uit riesling’. Deze druif staat bekend om zijn boeiende zurenspel en de wijze waarop hij zijn terroir kan reflecteren. Dat is ook in de Gutswein goed te proeven. De druiven komen van een tiental percelen, onder andere van de jonge rieslingstokken in de grand cru wijngaard Heerkretz, en worden deels natuurlijk vergist. De wijn heeft alles: hij is aromatisch (perzik, honing, witte bloemen, gerookt spek en kruiden), zuiver, sappig, knisperfris en elegant dankzij de levendige zuren en heeft een mooie mineraliteit. De afdronk is verfijnd en tintelfris.

Wagner Stempel Riesling

€ 13,95

Specificaties

Stijl Aromatisch, Fris, Mineraal
Aroma's Appel, Citrus, Geel fruit
Regio Rheinhessen, Duitsland
Druif Riesling
Agricultuur Gecertificeerd Biologisch
Oogstjaar 2022

Wagner Stempel Riesling als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel +31 (0)765 21 81 25

Biologisch

Gerelateerde producten

Menu