Valserrano El Ribazo

Rioja wordt gedomineerd door grote Bodegas die er zelf een bepaalde stijl op nahouden. Dat daarbij meer de nadruk op de smaak van wijn gelegd wordt in plaats van op de origine van de druiven is een logisch gevolg van de wetgeving van Rioja. Maar er zijn enkele uitzonderingen: Er zijn nog kleine zelfstandige producenten die (bijna) uitsluitend druiven van eigen wijngaard gebruiken om daarmee wijnen te vervaardigen die de eigenschappen van subgebied, klimaat en grondsoort tot een maximum tot uitdrukking brengen. Dit zijn de unieke en natuurlijk authentieke Rioja's waar Bodegas de la Marquesa toe behoort!

Het pittoreske dorpje dat 400 inwoners telt, heeft naast een eenvoudige kerk uit het einde van de 12e eeuw ongeveer 15 Bodegas. Het dorpje leeft geheel van de wijnbouw. De 800 hectare wijngaarden liggen in een vallei die naar de rivier de Ebro afdaalt. De vallei wordt al sinds mensenheugenis Valserrano genoemd en is omringd doo r de bergketens Sierra Cantabria (noord) en Sierra Cameros (zuid). In het Alavesagebied is Vil labuena met haar wijngaarden dan ook hoog aangeschreven wanneer het om kwaliteit gaat.

De oppervlakte van het wijngaardareaal van Bodegas de la Marquesa beslaat vandaag de dag circa 65 hectare gelegen op een hoogte tussen 450-500 meter. 70% Tempranillo, 12% Graciano, 10% Mazuelo, 5% Viura en 3% andere druivesoorten. De helft ligt dichtbij de bodega en is verdeeld in 3 stukken: 12 hectare, ten noorden, heeft vrij veel kalk in de grond met wat klei. Vroeger stonden hier voornamelijk witte druiven, want de grondsoort is er perfect geschikt voor.

El Ribazo

Terroirwijn uit de El Ribazo-wijngaard met 34 jaar oude tempranillo-wijnstokken. EL RIBAZO is een 11 hectare grote wijngaard gelegen in Villabuena de Álava die toebehoort aan de familie. De jonge wijn rijpt een jaar op grote eikenhouten foeders van 5000 liter en daarna op barriques van Frans- en Amerikaans eiken. In de neus intens rood fruit met cacao en houttonen. De smaak is genereus en vol maar met distinctie! Een absolute eetwijn … al is het maar een plankje harde kazen!

Valserrano El Ribazo

€ 32,50

Specificaties

Stijl Elegant, Rijk, Vol
Aroma's Blauwe bes, Cacao, Ceder
Regio Rioja, Spanje
Druif tempranillo
Agricultuur lutte raisonee
Oogstjaar 2017

Valserrano El Ribazo als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel +31 (0)765 21 81 25

Gerelateerde producten

Menu