Vasse Felix Heytesbury Red

Ruim 200 km ten zuiden van Perth in de staat Western Australia ligt het wijngebied Margaret River. De eerste druiven werden geplant in 1965, momenteel zijn 4.875 hectaren met wijnstokken beplant. Productie is half wit en half rood. Het gebied behoort door de invloed van de zee tot de koelste van heel Australië. Juist die meer ingetogen, frisse stijl wordt bij liefhebbers zeer gewaardeerd. De meest aangeplante druivenrassen voor rood zijn cabernet sauvignon, shiraz en pinot noir, voor wit chardonnay, semillon en sauvignon blanc. Bordeauxblends (wit en rood) en hoog niveau Chardonnay zijn hier beroemd.

Vasse Felix was in 1967 het eerste wijnbedrijf op commerciële basis in Margaret River. Opgericht door Dr. Tom Cullity heeft Vasse Felix nu een rijke geschiedenis in het produceren van topklasse wijnen. Nadat het wijnhuis in 1987 werd overgenomen door de familie Holmes à Court, is de kwaliteit door investeringen en uitbreidingen sterk toegenomen. De wijngaard van Vasse Felix ligt 120 meter boven zeeniveau, maar 4 km van de zee, de bodem bestaat uit rode leem met een ondergrond van klei. Alle moderne technieken om de kwaliteit te verbeteren worden toegepast. Wijnmaker Virginia Willcock maakt hier al ruim 20 jaar de wijnen. De laatste jaargangen is zij overgegaan naar gebruik van natuurlijke gisten en gedeeltelijke hele trossen fermentatie. Dit levert enorm veel spanning i n haar wijnen, gecombineerd met verfijnd houtgebruik. Rood is zo goed als goede Bordeaux, wit als Bourgogne. Virginia is in 2012 uitgeroepen als 'Australian Winemaker of the Year' en Vasse Felix als beste 'New World Winery of 2018'.

NASAA biologische certificering volgt in 2021.

Deze prestige wijn van Vasse Felix is een selectie van de hoogste kwaliteit fruit van het bedrijf. Selectie vindt eerst plaats in de wijngaard, alleen de oudste stokken en de beste wijngaarden leveren het fruit voor deze wijn. Rijping gedurende 18 maanden op Frans eiken, 75% is jaarlijks nieuw. In zijn jeugd is de wijn verleidelijk en zwoel, maar de wijn heeft zeker potentie om 10 tot 15 jaar te ouderen. De wijn kan zich meten met de grote cabernet wijnen van de wereld, is krachtig en stoer, maar bezit onmiskenbaar een subtiele verfijning.

Buitengewoon geconcentreerde wijn, dieprood van kleur met complexe geuren en smaken. Heerlijke smaak, waarin rijp fruit als cassis en braam, een plezierige kruidigheid met jeneverbes, laurier en nootmuskaat en daarna een fluweel zachte ondertoon van vanille, koffie en chocolade.

Vasse Felix Heytesbury Red

€ 75,00

Specificaties

Stijl Elegant, Rijk, Vol
Aroma's Blauwe bes, Cacao, Pruim
Regio Margaret River, Australie
Druif cabernet sauvignon, malbec, petit verdot
Agricultuur biologisch
Oogstjaar 2010

Vasse Felix Heytesbury Red als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel +31 (0)765 21 81 25

Gerelateerde producten

Menu