Caves Transmontanas is nog niet zo'n heel oud bedrijf. Opgericht in de 80er jaren van de vorige eeuw ligt de focus vooral op mousserende wijnen en dat ze daar goed in zijn blijkt uit de internationale waardering. Driving Force achter het bedrijf is Celso Pereira, de zéér gedreven wijnmaker, die sinds 1989 verantwoordelijk is voor de productie van Vertice. De constante kwaliteit van de wijn wordt geborgd door een strenge selectie van het fruit. Deze selectie is zo streng dat er in twee jaren geen Vertice op de markt gebracht is.
De wijngaard ligt 550 meter boven de zeeniveau en de bodem is graniet. Dit maakt een enorm verschil voor de druivensoort. Deze wijn wordt 90 dagen gerijpt op een gecontroleerde temperatuur van 13 tot 16 graden in Franse barriques van 225 liter. Vervolgens wordt de wijn op klassieke wijze 48 maanden in de fles gerijpt. Een exclusieve wijn waar per jaar slechts 500 flessen van worden geproduceerd. Ieder jaar is deze wijn snel uitverkocht, maar voor dit jaar hebben wij een paar flessen kunnen bemachtigen!
Als een grote, maar dan ècht grote champagne ... Brioche, mineralen, appel, citrus, noten, schonend en met veel lengte!
Regio | Douro, Portugal |
Agricultuur | Biologisch |
Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel +31 (0)765 21 81 25