De Western Cellars Zinfandel wordt gemaakt in Lodi. Dit bekende wijngebied in Californië vind je tussen de Sierra Nevada en San Francisco Bay. Het klimaat is er uitstekend voor de Zinfandel druif. Overdag lekker veel zon en warmte, terwijl de nachten koel en aangenaam zijn. Dit geeft de wijn meer dan voldoende fraicheur. Lodi ligt tussen San Francisco Bay en het Sierra Nevada gebergte. De Zinfandeldruif gedijt uitstekend in een warm klimaat, het is geen wonder dat 40% van alle Zinfandel wijnen uit Lodi komen!
In de neus tonen van rijp, zwarte bosfruit o.a. bosbessen, bramen, zwarte bessen met specerijen, de smaak is vol en boordevol zwart fruit en blauwe pruimen verweven met fijne specerijen zoals laurier, duimdrop en een vleugje zwarte peper. Deze zinfandel is een robuuste kennismaking met de rode Californische wijnen! Past bij alles van de grill & barbecue:
Deze zinfandel is een ideale partner voor gegrild of geroosterd vlees, zoals spareribs of een stevige steak. Ook bij stoofgerechten met kruidige sauzen komt hij prima tot zijn recht. Een kaasplank met halfharde kazen is eveneens een aanrader. Serveer de wijn bij voorkeur op zo’n 16-18 °C en geniet van zijn fruitige, kruidige karakter.
| Stijl | Aromatisch, Rijk, Vol |
| Aroma's | Braam, Cacao, Pruim |
| Regio | Californie, USA |
| Druif | zinfandel |
| Oogstjaar | 2023 |
Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel +31 (0)765 21 81 25