magondeau-fronsac

Olivier heeft een fantastische wijn gemaakt met veel stijl en heeft deze zich prachtig ontwikkeld. Rijpe en zachte wijn met intens fruit, maar ook mooie ‘donkere’ tonen zoals ceder, leer en tabak. Rijpe ronde tannines completeren deze wijn.

De wijngaarden van de Fronsac strekken zich uit ten noorden van de stad Libourne en hebben als buren de wijngaarden van St. Emilion en Pomerol. In het zacht glooiende landschap worden wijnen geproduceerd met een complexe stijl, kracht en finesse. Op de bodem van voornamelijk kalk, zand en kiezel gedijt de merlot-druif uitstekend.

Château Magondeau is een klein bezit van ca. 18 ha. Olivier Goujon is sinds 1989 verantwoordelijk voor de vinificatie op het domein. De gemiddelde leeftijd van de wijnstokken is 40 jaar. Met de merlot als enige druivensoort produceert hij elegante maar krachtige wijnen welke het best tot hun recht komen na enkele jaren flesrijping.

Voor Chateau Magondeau worden de druiven streng geselecteerd middels een table de trie, waardoor Olivier zich verzekert van optimaal gezond fruit. Ch. Magondeau is 100% merlot. Oogst 2017 is een wat lichter jaar, waardoor de wijn zich nu uiterst prettig laat drinken.

Daar de wijn géén behandeling krijgt kan zich dépôt ontwikkelen. Zet de wijn een dag van te voren rechtop en schenk voorzichtig uit of decanteer de wijn! Château Magondeau is een ouderwets gemaakte, vlezige wijn van uitstekende kwaliteit en kan nog bewaard blijven tot 2030. Verrukkelijk als begeleider van gegrild vlees, wild gebraad en harde kazen.

.

Fronsac Ch. Magondeau

€ 16,95

Specificaties

Stijl Vol, Fruitrijk, Kruidig
Aroma's Blauwe bes, Kers, Leer, Specerijen
Regio Bordeaux, Frankrijk
Druif merlot
Agricultuur lutte raisonnee
Oogstjaar 2020

Fronsac Ch. Magondeau als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel +31 (0)765 21 81 25

Gerelateerde producten

Menu