Arrepiado Branco

De wijnregio Alentejo is een heuvelachtig gebied dat bijna een derde van de oppervlakte van Portugal beslaat. Het is er heet en droog met in de zomer temperaturen tot wel 40˚C. Het is dunbevolkt en het stond als wijngebied lange tijd in de schaduw van bekende gebieden als Douro en Dão. Toch heeft Alentejo een lange wijngeschiedenis en heeft het gebied geheel eigen druivenrassen. Niet zo gek dat de laatste twintig jaar de interesse voor dit gebied fors is gestegen en het een enorme ontwikkeling heeft doorgemaakt. Dat is niet in de laatste plaats te danken aan vooruitstrevende en avontuurlijke wijnmakers - vaak met een gevestigde reputatie - die het potentieel van Alentejo inzagen en veel verlaten wijngaarden nieuw leven hebben ingeblazen. Nieuwe wijngaarden worden veelal beplant met Portugese/ lokale druivenrassen. Er worden echte terroir-wijnen gemaakt, maar door grote investeringen in wijngaarden en technieken smaken ze tegelijkertijd verrassend modern. Door het warme klimaat is twee derde van de wijnen rood. Ze worden veelal gemaakt van aragonez, trincadeira, alicante bouschet, alfrocheiro en castelão. De witte wijnen komen uit de relatief koelere delen van Alentejo en zijn opvallend fris en mineralig. De druiven die hiervoor gebruikt worden zijn onder meer antão vaz, arinto, síria, fernão pires en roupeiro.

Sousel, gelegen op ongeveer 40 kilometer van Portalegre, in Alto Alentejo, was getuige van de wedergeboorte van een lange tijd verlaten plaats. Het pand uit de 19e eeuw is gebouwd in overeenstemming met de traditionele architectuur van de regio, prachtig bewaard gebleven vol ruimtes van zeldzame schoonheid. Je voelt de passie in elke hoek, in elk detail, zowel in het huis als in de ruimte eromheen. De Herdade do Arrepiado Velho werd in 2001 gekocht door de familie Antunes, die op dat moment een ambitieus project begon: Arrepiado Velho. De Herdade kreeg vorm, er werd geïnvesteerd in kwaliteit en de wijnen die er geproduceerd werden vonden al snel de liefhebbers.

Dit is een zéér aanstekelijk blend van antao vaz (80%)en verdelho. In de neus heel zuiver en verleidelijk. Tonen van wit fruit (appel, peer)en perzik. Een levendige en sappige aanzet in de mond met een lange finale. Heerlijk als apéritief of als begeleider van gebakken/gegrilde vis.

Arrepiado Branco Alentejo

€ 13,95

Specificaties

Stijl Elegant, Sappig, Droog
Aroma's Bloemig, Citrus, Peer
Regio Alentejo, Portugal
Druif antao vaz, verdelho
Agricultuur biologisch
Oogstjaar 2022

Arrepiado Branco Alentejo als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel +31 (0)765 21 81 25

Gerelateerde producten

Menu