Lacrau Branco

Deze aanstekelijke frisse, witte wijn is een 'field blend' van gouveio, rabigato, viosinho, moscatel galego en verdelho. Na fermentatie op lage temperatuur in rvs cuve's krijgt de wijn enkele maanden rust op de lie, waarna de jonge wijn gebottled wordt.

Het resultaat is een levendige, sappige en speelse wijn met in de neus florale tonen, en tropisch fruit en veel mineraliteit en fraicheur en levendige zuren. 'n Heerlijk aperitief of begeleider van salades, witvlees-gerechten of harde koekazen!


Gonçalo Sousa Lopes is landbouw ingenieur en is samen met Rui Cunha (wijnmaker) het consultant bedrijf G & R Consultores begonnen. Hier maken ze Vinho Verde en Douro wijnen met een zeer heldere missie voor ogen ...

"De ware persoonlijkheid van de Douro wordt bewaard in diepe, beschutte valleien, plaatsen die door de tijd zijn vergeten. Moderne wijnbouwpraktijken komen hier niet van pas. Tientallen vergeten druivensoorten leven zij aan zij op rotsachtige, arme gronden. De strijd om te overleven heeft honderdjarige wijnstokken zo bijzonder gemaakt en de druiven die ze voortbrengen maken bijzondere wijnen."

Het streven was vanaf het begin om kleine percelen te vinden die uitdrukking geven aan complexiteit, elegantie, harmonie en de gewenste structuur in de wijnen. Ze begonnen met het verkennen van kleine percelen van zeer oude wijnstokken in een aantal valleien zoals Vale de Mendiz, Vale do Rio Torto en anderen. Alle druiven worden met de hand tijdens de koele uren van de ochtend geplukt. Ze worden vervolgens in geperforeerde dozen naar de wijnmakerij getransporteerd. Na zorgvuldige selectie op de sorteertafel begint de vinificatie in steen, rvs of houten, afhankelijk van de kwaliteit van het fruit.

Lacrau Branco Douro

€ 9,75

Specificaties

Stijl Aromatisch, Kruidig, Sappig
Aroma's Appel, Bloemig, Citrus
Regio Douro, Portugal
Druif gouveio, rabigato +
Agricultuur Biologisch
Oogstjaar 2023

Lacrau Branco Douro als relatiegeschenk?

Stuur ons een offerteaanvraag

Advies nodig?

Stel je vraag via Facebook, Twitter, e-mail of bel +31 (0)765 21 81 25

Accepteer cookies om deze video te bekijken

Gerelateerde producten

Menu